YAMAÇ, EMEKTAR GARSONLARLA
TPAO Bölge Müdürlüğü’nde iz bırakan Mehmet Yamaç, 1990 yılında Batman’dan ayrıldı. Merhum Yamaç, hizmeti aksatmayan ve petrol şehrine konuk olan üst düzey bürokratlara hizmet veren emektar garsonlara ayrı bir değer verirdi. İşte o karede yer alan dönemin emekçileri; Bülent Parsak, İhsan Önel, Kenan Köylü, merhum Özcan Bayam, merhum Hakan Parsak, Uğur Bilir, İbrahim Tanı, Resul İnsel, Kabalalı İsmail, Abdurrahman Gül, merhum Arif Özdamar, eski Bölge Müdürü merhum Mehmet Yamaç, Menaf Özkan, Mecit Demir, Süleyman Özer, Abdurrahman Özdaş, merhum Şefik Aybar, Ali Yalaz, İbrahim Yıldızgöz, Ayfer Özen ve Sara Parsak. (Oturanlar) Nurullah, Mazhar Işık, Sadettin Uğur, Ferit Dökmeci, Medeni Onur ve Mehmet Ateş. Yamaç, 30 yıl önce Batman’dan başkente atanınca, Kristal Park’taki tüm garson ve aşçılarla birlikte hatıra kare çekmişti. İşte merhum Mehmet Yamaç’tan geride kalan hatıra bir kare.

HOŞ BİR SEDA BIRAKAN TPAO ORKESTRASI
İlhan Telli ve ekibinin ‘Altın Mikrofon’ ödülünü getirdikleri TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’ndeki ‘TPAO Orkestrası’ sanatçıları da 1990’larda kentten bir bir ayrıldı. Uzun bir dönem Burhan Parmaksız ve Sezai Dik gibi sanatçıların da görev yaptıkları ‘TPAO Orkestrası’ geride hoş bir seda bıraktı. İşte Kristal Park’ta Burhan Parmaksız ile Sezai Dik’in birlikte çalıştıkları o ödüllü orkestradan hatıra bir fotoğraf.

1985 YILINDA ZİYA GÖKALP İLKOKULU
Yıl 1985. Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin karşısındaki eğitim yuvası ‘Ziya Gökalp İlkokulu’ 1972 yılında eğitim-öğretime açılmıştı. Batman’ın eski eğitimcilerinden Mehmet Güngen, uzun yıllar Ziya Gökalp ilkokulunda hem müdürlük hem de idarecilik yaptı. Sınıf öğretmeni Tokatlı İbrahim Samet Yağcıoğlu ile birlikte bir Trafik Polisi memurunun, ‘Trafik Haftası’nda öğrencileriyle birlikte eski okul binası girişinde objektiflere böyle poz vermişti. O eski okul binası yıktırıldı. Güngen de uzun bir süre önce emekliye ayrıldı. Fotoğraf karesinde yer alan öğrenciler, şimdilerde 40 yaşın üstünde.

SONDAJ KULELERİNİN EMEKÇİLERİ
1957 Yılında TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde işe başlayan eski petrol emekçilerinden biri de merhum İbrahim Gür idi. 1988 Yılına kadar TPAO’da çalışan merhum Gür, sondaj kulelerinde ‘usta’ olarak çalıştı. Bir dönemler TPAO Sondaj’da ‘Drawoks’ kulesi olarak bilinen sondaj kulesinde uzun süre görev yapan merhum Gür, TPAO’dan emekli olduktan sonra bazı petrol şirketlerinde de çalıştı. Eski petrol emekçilerinden merhum Gür, 1986 yılında Drawoks Kulesi’nde çalışırken bu hatıra kareyi çekmişti.

Editör: TE Bilişim