Bir zamanlar Atatürk İlköğretim okulunda ünlü simalar eğitim gördü. Eski Milli hakemlerden Bülent Yavuz da TPAO Sitesi’ndeki eğitim yuvasında okudu. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde yıllarca garsonluk yapanlar, üst düzey yetkililerce takdir edilirdi. TPAO ,eğitim ve sağlık başta olmak üzere birçok alanda petrol kentinin önünü açtı. İşte eski petrol kentinde iz bırakan birkaç kare…

HAKEM YAVUZ, ATATÜRK
İLKÖĞRETİM’DEN MEZUN OLDU

Batman’da sadece futbolcu değil, ünlü hakemler de yetişti. Uzun yıllar hakemlik yapan ve eski Milli hakemlerden Bülent Yavuz’un, çocukluk yılları Batman’da geçti. Batman Atatürk İlkokulu bahçesinde tarihi bir kareden enstantane. Henüz ihata duvarının olmadığı ve çevre düzenlemesinin yetersiz olduğu Atatürk ilkokulundan binlerce öğrenci mezun oldu. Bu eğitim yuvasından unutulmayan bir kare. Tarih 03.02.1962. Uzun yıllar SSK Batman Hastanesi’nde diş hekimi olarak görev yapan emektar Emin Güven elindeki kol saatiyle iki ellerini ünlü hakem Bülent Yavuz’un omuzlarına bırakmış. Recep Argun, mühendis Cengiz Yılmaz ve TPAO emeklisi Ahmet Eren, ilkokul hatırasının karesine böyle yansımış. Tam 58 yıl öncesinin Atatürk İlkokulu bahçesinde iz bırakan siyah-beyaz kare.

TPAO’DA NE GARSONLAR HİZMET VERDİ
TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde eski ‘1 Nolu Misafirhane ile Kristal Park’ta görev yapan garsonlar, yıldızlı otellerdeki garsonları geride bırakırlardı. Dönemin üst düzey bürokratları burada gördükleri rahat ortamdan ötürü dönemin yöneticilerine teşekkür ederken, hizmet veren garsonları da unutmazlardı. İşte o dönemin bazı garsonlarından hatıra bir kare. Merhum Haris Geyik, Mahmut Songur, merhum Fevzi Sapan, Ali, Mecit Demir, İbrahim. (Oturanlar) Ali Kesebir, Abdurrahman, Kabalalı İsmail, merhum Arif Özdamar ve Abdurrahman Özdaş’ın 1 nolu misafirhanede çektiği hatıra kare.

PETROLCÜLERE HİZMET VEREN GARSONLARDI
Bir zamanlar sıcak yaz mevsiminde petrolcülerin dinlendikleri tek adresi Elazığ-Sivrice kampıydı. 1987 yılının Temmuz’un da Elazığ-Sivrice’deki sosyal tesislerden sorumlu merhum Arif Özdamar’dı. İşte Özdamar’ın birlikte çalıştığı dönemin fedakar görevlilerinden Abdurrahman bey, emekli eğitimci Nevzat Tuna ve Kenan Tuna’dan 33 yıl öncesinin hatıra karesi. Fedakar garsonların, amaçları tatil döneminde Batman’daki petrol emekçilerine hizmet vermekti.

PETROL’ÜN ESKİ FUTBOLCULARI
Batman Petrolspor’da uzun yıllar forma giyen futbolcular arasında yer alan iki renkli sima vardı. Şemsi Çelik ve Sedat Özsümer’in yılları Kırmızı-Beyazlı ekipte geçti. Çelik ve Sümer arasında oturan isim ise Ata Bozkurt’tu. 1970’li Yıllarda hatıra kare çeken Çelik ve Özsümer, bir zamanlar Petrolspor’un efsane futbolcuları arasındaydı. Şemsi Çelik ve Sedat Özsümer, Petrolspor’un amatör ligde olduğu dönemde Kırmızı-beyazlı ekibin as sporcularıydı.

Editör: TE Bilişim