BELEDİYESPOR’DA İLK PROFESYONEL EKİP
Batman’ın 60 yıllık Petrolspor’dan sonra ikinci profesyonel ekip Belediyespor’du. Dönemin Batman Belediye Başkanı Ataullah Hamidi ile Yardımcısı Abdulkadir Tatar’ın büyük zorluklarla kurdukları Turuncu-Mavili ekip Batmanlı futbolculardan oluşuyordu. 1987-88 Futbol sezonunda 3. Lige ‘merhaba’ diyen Belediyespor, maçlarının oynadığı  yer şimdi ki ‘Millet Bahçesi’ alanı idi. Kapalı spor salonunun soyunma odalarından takımlar yararlanıyordu. Stadın etrafında ise Fatih ilkokulu binası ile bazı konutların temeli yeni atılıyordu. İşte Belediyespor’un profesyonel takımında forma giyen Batmanlı eski futbolcular: “Ramazan Gönülaçar, Hüseyin Demirhan, kaleci Selim Başçı, Ali, Mehmet, Nuri Karaer. (Oturanlar), Elazığlı Ahmet Öcal, Abidin Aydın, Mahmut, Kasım Onat ve kaptan Muhittin Şimşek.”

BATMAN AMATÖR KARMASI
Bir dönemler bir elin parmak sayısından daha az olan Batman’ın amatör takımlarında örnek futbolcular yetişti. O futbolculardan bazıları Petrolspor’a, bir kısmı bölge takımlarının profesyonel takımlarına transfer olmuştu. İşte 1987 Yılında Batman’ın amatör takımlarından oluşan karma, TPAO stadında özel bir maç öncesinde çektiği hatıra karede yer alan bazı futbolcular; kaleci Naci Kumaş, merhum Mehmet İnağ, Hüseyin Akınbay, Sabri Atmaca, Hacıoğlu, Fadıl Kayra, Ahmet (Cengiz) Kayra ve dönemin bazı amatör sporcuları özel bir müsabaka öncesinde objektiflere böyle yansımıştı.

EĞİTİM FAKÜLTESİ GİBİYDİ
52 Yıl önce kuruculuğunu efsane Müdür Gülpaşa Sezer’in yaptığı Batman Lisesi’nde eğitim-öğretim gören öğrenciler, birçok meslek dalında kariyer sahibi oldu. O örnek lise, bir eğitim fakültesinden farksız değildi. 1980-81 Eğitim-öğretim yılında Batman Lisesi Edebiyat bölümünde okuyan bir grup öğrencinin hatıra karesinde bir sima aramızda yok. Kadir Durak, Nuri Karaer, merhum Selahattin Hamidi ve (oturan) Deniz Bahçıvan’dan geride bu kare kaldı.

BATMAN LİSESİ FUTBOL TAKIMI
Yıl 1982. Batman Lisesi’nde bir zamanlar hem Müzik hem de Beden Eğitimi öğretmenliğini bir arada yapan Batman’ın eski sanatçılarından Doğan Binici, lise bünyesinde başarılı bir futbol takımı oluşturmuştu. Liseler arası turnuvalarda Batman Lisesi, şampiyonluğu kimseye kaptırmazdı. İşte 80’li yıllardaki Batman Lisesi futbol takımı: “Selçuk, Nuri, Ümran, Nevzat, Metin, Seyfettin, Doğan Binici. (Oturanlar); Bülent, Şakir, Şaban, Yüksel, Tarık ve Adnan.”

Editör: TE Bilişim