Barış Arslan

**TPAO’nun 40 kişilik pansiyonu yıllarca bekar olan petrol mühendislerinin evi oldu. Birçok petrolcü, bu tesiste konakladı. Bir zamanların efsane Bölge Müdürü merhum Mehmet Yamaç da bu tesiste konaklamıştı. İşte TPAO’da ayrı bir yeri olan 40 kişilik pansiyondan farklı kesitler…

YAMAÇ, 40 KİŞİLİK PANSİYONDA KONAKLAMIŞTI
TPAO’nun efsane Bölge Müdürlerinden Mehmet Yamaç, 40 kişilik pansiyonda kalmıştı. Batman’a ataması çıkan her petrol mühendisi ile memurlar bu tesiste konaklardı. Yıl 1964… Dönemin petrol mühendislerinden staj gören Aydın Gürkan, M. Öğütoğlu, merhum Mehmet Yamaç, Yalçın Altan, N.Ögütçü ve Servet Serçeoğlu, 56 yıl önce kaldıkları TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün bekar pansiyonda yatan bir arkadaşlarıyla objektiflere böyle yansımıştı.

MENEKŞELER İÇİNDEKİ PANSİYON
40 Kişilik TPAO pansiyonunun içi kadar bahçesi de mükemmeldi. Giriş merdiveninin solunda yer alan menekşeler baharda açmaya başlar, 15-20 gün boyunca derinden mis gibi kokular saçardı. 40 Kişilik tesisin bahçesinde hatıra kare çekenler TPAO’dan ayrılalı yıllar geçti. İşte eski petrol mühendislerinin 80’li yıllarda çektiği karede yer alanlar; Hasan Erdoğan, Kadri Kaleli, Ali Karakaya, Onur Birinci, Tayfun Umucu ve Haldun Sucuka.

37 YIL ÖNCE PANSİYON
Yıl: 1984… Dönemin petrol mühendislerinin çoğu bekarların kaldığı pansiyonda konaklardı. 37 Yıl önce eski TPAO Bölge Müdür Muavini ve eski TPIC Genel Müdürü Nahit Aydın’ın da aralarında bulunduğu bekarlar pansiyonunda kalan eski petrolcüler; Sami Gürsel, Oğuz Tunca, Mevlüt Aydın, A.Halim Sarıgüzel, Duygu Sucuka, Burhan Tüzüntürk, Nahit Aydın, Hasan Toparlak ve Gültekin bey.

BEKARLARIN EVİYDİ
TPAO’nun 40 kişilik pansiyonu uzun yıllar bekar mühendislerin evi gibiydi. 37 Yıl önce pansiyonda kalan bekar mühendislerin çektikleri hatıra karede yer alan mühendisler; Mustafa Cangır, Veysi Argunhan, Mehmet Tekin, Haldun Sucuka ve Ufuk Ulusoy.

Editör: TE Bilişim