Barış Arslan

*2000 Yılında dönemin Batman Valisi İsa Parlak, köye dönüş için Sason ilçesinin köylerini hafta sonu ziyaret ederdi. Bir zamanlar eski parti liderleri, Güneydoğu’da nabız tutmak için soluğu sıcak il petrol kentinde alırdı. Eski YDP lideri Cem Boyner’den BBP eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’na, merhum Aydın Menderes’ten diğer parti liderleri, bir zamanlar kentin kalbi sayılan Cumhuriyet meydanının havasını almadan ayrılmazlardı. İşte 20 yıl öncesinin farklı kareleri…

KÖYE DÖNÜŞÜ HIZLANDIRMIŞTI

Yıl 2000. Dönemin Batman Valisi İsa Parlak’tı. Sason ilçesinin Aydınlık köyüne dönemin Sason Kaymakamı, eski Belediye Başkanı Salih Avcı, Tarım Teşkilatından Celal Sünger ve Kadastro Müdürlüğü’nden tekniker Nurettin Tokmak, köylerini terk eden bazı köylülerle bir araya gelen Vali Parlak’tı. İşte 20 yıl öncesinden Aydınlık köyünde Vali Parlak, beraberindekilere sorunlarını anlatan köy sakinleri. Sason ile Yücebağ beldesi arasında kalan Aydınlık köyü, şimdilerde kırsaldaki şen köylerden biri.

BOYNER’İN PARTİSİ

Cem Boyner, 1994 yılında Yeni Demokrasi Hareketi’ne liderlik yapmıştı. O dönemlerde Batman’ın eski Belediye Başkanlarından merhum Şahabettin Bağdu da Boyner’in partisinde kısa bir süre görev almıştı. Eski İlihan otelinde kitlesiyle birlikte bir araya gelen merhum Bağdu’nun yanında oturan Luna park işletmecisi Emin beyle birlikte objektiflerimize böyle yansımıştı. YDH Partisi 2 Kasım 1997 yılında kendisini feshetmişti. O toplantıda söz alan Bağdu ve Emin bey, bir süre önce hakkın rahmetine kavuştu, o iki renkli simadan geride bu kare kaldı.

YAZIOĞLU CUMHURİYET MEYDANINDA

Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu, Güneydoğu’ya gelişinde Batman’ı programa alırdı. 2000’li Yıllar öncesinde Batman’a genel seçimler öncesinde gelen Yazıcıoğlu, o tarihi meydanda partililere seslenmişti. İşte tarihi meydana tanıklık yapan Öncü inşanın önünde partililere seslenmeden önce merhum Yazıcıoğlu’nun, Batman’daki son karesi.

MENDERES’İN MEYDAN HATIRASI

1994 Yerel seçimler öncesinde Batman’ın eski politikacılarından Ekrem Direkçi’ye destek vermek için Demokrat Partisi eski Genel Başkanı merhum Aydın Menderes, partililerle buluşmuştu. Menderes, Cumhuriyet meydanında halka seslendikten sonra elindeki nergislerle ayrılmıştı. Partililerin bırakmak istemedikleri Menderes, saatini gösterip Batman hava limanının yolunu tutmuştu.

Editör: TE Bilişim