Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü hizmet binasının açılışına katılan ilk OHAL Bölge Valisi Hayri Kozakçıoğlu, modern binaya hayran kalmıştı. TPAO’nun eski hukuk servisinde Hadi Kavak da konukları kapıda karşılamıştı. Dicle nehri kıyısında Hasankeyf Belediyesi’nin yaptığı mezbahane binası ise uzun süre kazı evi olarak kullanılmıştı. Bir zamanlar Batman’ın kıdemli il genel meclis üyesi ise Nuri Ekinci idi. İşte düne dair bir kesit kare daha…

TPAO BÖLGE BİNASINA HAYRAN KALMIŞTI
TPAO Batman Bölge Müdürlüğü hizmet binası 1990 yılı öncesinde hizmete açılmıştı. Dönemin OHAL Bölge Valisi Hayri Kozakçıoğlu idi. Dönemin eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Kazım Oksay’ın da katıldığı o törende konukları TPAO Batman Bölge Müdürlüğü eski Hukuk İşleri’nden Hadi Kavak, karşılamıştı. TPAO Bölge hizmet binası, o dönemlerde tüm konukların ilgisini çekmişti. Şimdilerde o açılış törenindeki simalardan Kozakçıoğlu ile TPAO’nun emektarı Kavak, aramızda değil o açılıştan geride bu kare kaldı.

MEZBAHANE, KAZI EVİ’NE DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞTÜ
Burası Hasankeyf Belediyesi’nin eski mezbahane binasıydı. 30 Yıl önce Belediye’nin kullanmadığı o bina, 1986 yılında Hasankeyf’i kurtarma kazılarının başlamasıyla Kazı Evi’ne dönüştürülmüştü. İlk kazılarda çıkan eserler bu binada koruma altına alınmıştı. Müze’nin Batman ve Hasankeyf ilçelerinde olmadığı zamanlarda tarihi eserler, uzun süre burada incelemeye alınmıştı. Şimdilerde ne bu kazı evi kaldı, ne de antik kentin o eski manzarası.

KIDEMLİ MECLİS ÜYESİ ERGÜL’DÜ
Batman’ın eski İl Genel Meclis Üyeleri arasında Nuri Ergül, kıdemli politikacılardandı. Batman eski Milletvekili Faris Özdemir ile birlikte bir süre DYP’de kalan Ergül, üç dönem üst üste Batman İl Genel Meclis üyeliğini yapan saygın bir simaydı. Ergül, son yıllarda aktif politikadan çekildi. Ergül, 90’lı yıllarda İl Genel Meclis üyeliği döneminde eski Özel İdare salonunda objektiflerimize böyle yansımıştı.

KARPUZLA, STADI ŞENLENDİRİRDİ
Batman Belediyesi’nin eski personellerinden İsmail Çiçek, bir zamanlar Batman Petrolspor ile Batman Belediyespor’un gönüllü amigosuydu. Belediye’den emekli olduktan sonra hayata veda eden Çiçek, 16 Mayıs Şehir Stadı’nın kapalı tribünlerini coştururken, objektiflerimize böyle yansımıştı. Kafasında sektirdiği 40 kilo ağırlığındaki Diyarbakır karpuzla Çiçek, futbolseverlerin gönlünde taht kurmuştu. Şimdilerde o tarihi Stad, Millet Bahçesi’ne dönüştürüldü. Renkli sima Çiçek de hakkın rahmetine kavuştu.

Editör: TE Bilişim