Barış Arslan

*1994 Yılında Batman Belediye Başkanlığı’na seçildiğinde merhum Salih Gök, Pazaryeri Mahallesi’ndeki asfalt plent alanını genişletmişti. 50 Yılı aşkındır gazete bayiliğini yapan Cafer Gülsever, yakın arkadaşı emekli eğitimci Bayram Sayın’la peron döneminden kalan kareler ile Batman Lisesi’nin eski öğrencileri, şık kıyafetleriyle dikkat çekerdi. İşte Batman’ın dününe dair bir kesit kare…

İLK ASFALT PLENTİ PAZARYERİ’NDEYDİ

1994 Yılında Batman Belediye Başkanlığı’na Refah Partisi’nden seçilen merhum Salih Gök, makamından çok ünitelerini dolaşırdı. Pazaryeri Mahallesi’ndeki asfalt plentinin sorumlusu emekli eğitimci Bayram Sayın’dı. Parke taşı makine operatörleri Halit Günel ve Şirin Kaplan’ın eşlik ettiği merhum Gök, ünite müdürü Sayın’dan bilgi alırken, henüz Pazaryeri Mahallesi küme evlerdi.

PERON HATIRASI

Yıl 1978. Burası, DDY alt geçit peronu karşısındaki Stüdyo Bella fotoğraf stüdyosu. 50 Yılı aşkındır peronda gazete bayiliği yapan Cafer Gülsever ve kardeşleri, mesleklerini başka bir şeye değişmiyor. Gülsever’in yakın arkadaşı Bayram Sayın, o dönemlerde Raman ve Mehtap Sineması’nda da bilet gişe memurluğu yapıyordu. İşte, Gülsever ile Sayın’ın, DDY altgeçit peronundan hatıra bir karesi.

1970’Lİ YILLARDA BATMAN LİSESİ

1968-1969 Eğitim-öğretim yılında şimdi ki Sanat Sokağında açılan Batman Lisesi’nin ikinci mezunları arasında Nurettin Tapan ile Bayram Sayın, aynı sınıfta okuyorlardı. Liseli yıllarda hatıra fotoğrafı çeken Tapan ve Sayın’ın arkasında gözüken liseli öğrenci ise Muzaffer Kavşut’tu. Batman Lisesi’nin eğitime açıldığı dönemlerde etrafında tek-tük, derme çatma bina vardı.

ARKADAŞLIKLARI HER YERDE SÜRERDİ

Tarih 22.12.1977. Burası, Mersin Atatürk Parkı. Batman’ın eski esnaflarından Şerif Soysal, o dönemler Çukurova Üniversitesi’nde eğitimini sürdüren Bayram Sayın ile bu hatıra kareyi deniz kenarında çekmişti. 1970’li yıllardaki Batman gençliği arasındaki dostluğu yansıtan kare.

Editör: TE Bilişim