Barış Arslan

* TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün bir dönemler kalbi konumdaki ağır nakliyat ve anbarlar, artık tarih oldu. TPAO’ya ilk giren petrol emekçilerinden bazı simalar yaşama veda etti. Batman’ın başarılı öğrencileri, üniversiteler arası seçme sınavı için gittikleri Ankara Gençlik Parkı’nda hatıra fotoğraf çekmişti. İşte 1970 ile 80’li yılların Batman gençliğinden farklı kareler.

TPAO’NUN İLK ÇALIŞANLARINDANDI

Türkiye’de ilk pilot rafineri ile Batman Rafinerisi ilk müdürlerinden merhum Şemsi Ağar’ın işe aldığı elamanlardan biri de Aziz Sayın’dı. 1964 ile 1981 yılları arasında TPAO’da anbar memurluğu yapan merhum Aziz Sayın, TPAO’nun kalbi konumundaki ağır nakliyat ile anbar giriş kapısında 1970 tarihinde bu hatıra kareyi çekmiş. Şimdilerde TPAO’nun o anbar binaları yıktırıldı. TPAO’nun ilk çalışanlarından Aziz Sayın da hakkın rahmetine kavuştu.

GENÇLİK PARKI’NDA BATMANLI ESKİ LİSELİLER

Tarih: 23. 06. 1976. Yer; Ankara Gençlik Parkı. Batman Lisesini bitiren dönemin gençlerinden Merhum Musa Sayın, Bayram Sayın, Zeki Ekinci, Masum Demir, Mehmet Yasak, Tapu eski Müdürü merhum Necdet Aslan ve Hanifi Ekinci, tam 43 yıl önce Üniversiteler arası seçme sınavı öncesinde bu hatıra kareyi başkentteki Gençlik Parkında ölümsüzleştirdiler.

AYRILMAZ LİSELİ GENÇLERDİ

08.12.1977 Tarihinde Mersin Atatürk Parkı’nda bir araya gelen Batmanlı eski liseli gençlerden Mehmet Yasak, Mehmet ve Bayram Sayın, Mersin’deki park hatırası için poz verirken, o dönemlerde Çukurova Üniversitesi’nde öğrenimini sürdüren Bayram Sayın, eski lise dönemindeki arkadaşlarıyla objektiflere böyle poz vermişti.

TARİHİ LİSEDE BİR KARE

Yıl 1974. Dönemin Batman Lisesi öğrencileri, tarihi binanın önünde ölümsüzleştirdikleri bir kare daha. Zeki Kapucu, Bayram Sayın ve Kadri Uysal, lise son sınıfında bu hatıra kareyi çektirirken, o dönemler liseli gençlerin şık kıyafetleri de göz kamaştırıyordu.

Editör: TE Bilişim