Barış Arslan

*Batman hızla değiştiği gibi muhtarları değişti. Batman’ın vefalı muhtarların yarısı şimdi hayatta değil. Petrol-İş Sendikası Şubesinin kongreleri günlerce konuşulurdu. Petrol şehrinin markası TPAO’nun futbol turnuvaları görülmeye değerdi. İşte petrol kentinin dününden farklı kareler.

O ESKİ MUHTARLAR YOK

Yıl 1996. Yer: Batman Cumhuriyet meydanı. Muhtarlar Derneği bürosu önünde hatıra fotoğraf çekenlerin yarısı şimdi hayatta değil. İluh eski Muhtarı Osman Gönül, Raman eski Muhtarı Süleyman Tunç, Meydan eski muhtarı İzzet Işık, 19 Mayıs eski Muhtarı Kazım Arıca ve Sağlık eski Muhtarı Nurettin Kurt, hakkın rahmetine kavuştu. Çamlıca eski Muhtarı Mehmet Taşan, Fatih eski Muhtarı Nuri Sağlam, GAP eski muhtarı Sabri Gezici ve Bayındır eski Mahalle Muhtarı Faris Ege ise görevlerini bıraktılar. İşte Batman kent merkezinin eski muhtarların 26 yıl önce meydan hatırası.

PETROL-İŞ’TE İZ BIRAKMIŞTI

Batman Petrol-İş Sendikası eski Şube Başkanı Mehmet Kılıç, 1995 yılında kongreye giderken, eski Sendika Şube Başkanlarından Nimetullah Sözen ve Bışar Kaya’nın da desteğini almıştı. TPAO eski kapalı spor salonunda yapılan kongreye dönemin petrol emekçileri de ilgi göstermişti. TÜPRAŞ Rafinerisi eski emektarlarından karikatür merhum Celal Tekin ve Zeki Ekinci de sandık başında objektiflerimize böyle yansımıştı. İşte Batman’ın eski sendikalarından Petrol-İş’te yıllar öncesinin kongresinden bir manzara.

RENKLİ TURNUVALARDI

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde çalışan ve Petrol’lü eski futbolcuların da katıldığı ‘futbol turnuvaları’ görülmeye değerdi. TPAO stadındaki turnuvalar 2010 yılına kadar sürerdi. Petrollü eski futbolculardan Hayrettin, İsmail, Yılmaz, Sıtkı, Nizamettin, kaleci Bedrettin, Celil ve Kenan’ın da forma giydiği maçlarda spor yazarı Kutbettin Barlak ise TPAO Üretimspor ekibinin yöneticisiydi. İdarecilerden Yaşar Tarhan ve Kulüp Başkanı Abdullah Tileği, 2006 yılında turnuvada şampiyon olan Üretimspor’la çektikleri hatıra kare.

O STAD DA NE MAÇLAR VARDI

Yıl 1996. Şimdilerde ‘Millet Bahçesi’ne dönüştürülen eski 16 Mayıs şehir stadında Batman’ın profesyonel takım sayısı 4’tü. Batman Petrol’ün yanı sıra Belediye, Karşıyaka ve Demirspor’un müsabakaları bu emektar stadyumunda oynanıyordu. Her hafta sonu bu stadyumda maç vardı. O dönemlerde çiçeği burnunda sor muhabirlerinden Kutbettin Barlak, eski stadyumda objektiflere böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim