Barış Arslan

*Batman’ın ilk lisesi olan Batman Lisesi’nde yüzlerce bürokrat ve yönetici yetişti. Son yıllarda adı Turgut Özal Anadolu Lisesi’ne dönüştürülen o eski eğitim yuvasının tarihi binası da yıktırıldı. Batman’ın eski yöneticileri de şimdi aramızda yok. Eski şehrin fiziki yapısı değiştiği gibi o eski yöneticilerin tamamı aramızda yok. Batman’ın 30 yıl öncesinin futbolunun oynandığı 16 Mayıs şehir stadı da artık tarih oluyor. İşte eski Batman’dan farkı fotoğraflar.

BATMAN LİSESİ MANZARASI

Burası eski Batman Lisesi bahçesi. Kurucu Müdür Gülpaşa Sezer’den sonra Abdulkadir hoca ve Musa Yelken’den sonra görev yapan eski eğitimcilerden İzzettin Çağrı idi. 1978 ila 1986 yılları arasında Batman Lisesi’nde görev yapan Çağrı, görev yaptığı dönemlerde öğrencilerle iç içeydi. Batman Lisesi’nden sonra Batman Kız Meslek Lisesi’nde de kısa bir süre görev yapan başarılı eğitimci Çağrı, 1985 yılında bahçede dolaşırken objektiflerimize böyle yansımıştı. Şimdi o tarihi lisenin binası da yok.

YÖNETİCİLERİN ÇOĞU ARAMIZDA YOK

Yıl 1995. Batman’da açılan Midyatlılar Derneği Şubesi’nin açılışına katılan o iz bırakan yöneticilerin çoğu şimdi aramızda yok. Batman Belediye eski Başkanı merhum Salih Gök, Batman Ticaret ve Sanayi Odası eski Başkanı Mehmet Teymur ile SSK Batman eski Hastanesi Başhekimi Yaşar Mete, objektiflerimize böyle poz vermişti. Uzun yıllar hastane Başhekimliğini yapan Dr. Mete, başkente yerleşirken fotoğraf karesindeki iki sempatik isim Gök ve Teymur, hakkın rahmetine kavuştu.

BATMAN TAKIMLARININ BİRLİKTELİĞİ

Uzun yıllar 3. Ligde aynı grupta mücadele eden Batman Petrol ile Batman Belediyespor arasındaki tatlı rekabet, futbolseverleri emektar stadının açık tribünlerine yönlendirirdi. 16 Mayıs şehir stadının toprak zemininde ne çekişmeli müsabakalar oynandı. 1986-87 futbol sezonunda Batman Petrol ile Belediye’nin maçı görülmeye değerdi. Sol başta iki takımın kaptanı yan yana. Petrol’ün unutulmaz golcüsü merhum Halil Türe, Belediyespor’u 3. Lige çıkaran Yılmaz Yalpı ve iki takımın unutulmaz futbolcuları Ahmet (Petrol), Aslan (Belediye), Kenan (Petrol), Erol (Belediye), Mehmet Sevim (Petrol), Yusuf (Belediye), Mustafa (Petrol), M. Şimşek (Belediye), Hayrettin Gülmez (Petrol) ayaktakiler. Kaleci Zekeriya (Belediye), Baki (Belediye), Tarık (Petrol), Sabahattin (Belediye), Abdurrahman (Petrol), Halis (Belediye), Selman (Petrol), Masum (Belediye), Orhan (Petrol), Turgut (Belediye) ve kaleci Zeki Erken (Petrol) oturanlar.

16 MAYIS ŞEHİR STADI BÖYLEYDİ

Yıl 1987. Batman Kaymakamlığı ile Batman Çağdaş’ın düzenlediği amatör ve mahalli takımlar arası futbol turnuvasına dönemin bazı kurumları da ilgi göstermişti. Batman eski Kaymakamı merhum Aydın Arslan’ın da ilgiyle izlediği turnuva, o dönemlerde yankı uyandırmıştı. Sahanın resmi müsabakalara yeni açıldığı dönemde emektar futbol sahasının etrafında tek bir yapı olmadığı gibi şimdi ki Şafak Mahallesi de yoktu. İşte o dönemlerin 16 Mayıs şehir stadının hali ve turnuva öncesinde bir kurum takımı sahada ısınırken objektiflerimize böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim