Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

90’LI YILLARDA TURGUT ÖZAL BULVARI

Batman’ın Turgut Özal bulvarı, 1990’lı yıllarda gelişti. Bu güzergah artık çok katlı apartmanların güzergahına dönüştü. 1994 Yılında Belediye Başkanlığına seçilen merhum Salih Gök, önce güzergahtaki refuj taşlarını yükseltti. Ardından da yeşillendirme çalışmalarını başlatmıştı. O dönemlerde yeni yeni apartmanların yükseldiği, şimdilerde ise gözde bulvarda fotoğraf çok değişti. İşte 1994 Yılındaki Turgut Özal bulvarının sessizliğini gösteren bir kare.

TP’DE BİR YILDÖNÜMÜ

Batman’ı bugünlere getiren Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’nün yıldönümleri 90’lı yıllarda renkli geçerdi. Yıl 1996. Dönemin TP Bölge Müdürü Mustafa İşbilir, eski Beyaz saray binasında düzenlenen yıldönümü etkinliğinde başarılı personele sertifika belgelerini verirken, protokol ve dönemin petrol emekçileri yıldönümü etkinliğine ilgi göstermişti. Bu bina da yıkıldı, birçok müdürlük ve ünite atölyeye dönüştü. O gösterişli yıldönümleri de geride kaldı.

BEDÜK, BAKAN GİBİ KARŞILANMIŞTI

Komşu il Siirt’te yetişen başarılı bürokratlardan biri de Saffet Arıkan Bedük’tü. Antalya ve Malatya gibi önemli şehirlerin Valiliğini de yapan Bedük, DYP’den 20 ve 21’inci dönüm Ankara Milletvekili seçilmişti. 1995 Yılında beraberindeki bir heyetle Batman hava limanında ‘Bakan’ gibi karşılanan Bedük’ü, eski DYP’li Batman Belde Belediye Başkanları yalnız bırakmamıştı. Eski hava limanı kapısında Bedük’ü karşılayan partililer arasında Bekirhan eski Belediye Başkanı merhum Yahya Demir ile Yücebağ eski Belde Belediye Başkanı Nuri Bozkurt da vardı. O karşılamadan bir kare.

MEHMETÇİĞİN TRİBÜN DESTEĞİ VARDI

1997-98 Futbol sezonunda adını Süper ligin final maçlarına yazdıran Batman Petrolspor’a taraftarlar kadar Mehmetçiğin de desteği olmuştu. Burası Batman 16 Mayıs Şehir stadı. Dönemin Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mecit Korkut, maçlara bando takımı ile davul-zurna çalan askerleri getirirdi. İşte 20 Yıl önce 16 Mayıs şehir stadındaki kapalı tribünde futbolseverlere davul-zurna çalan erler objektiflerimize böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim