Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

ŞAFAK MAHALLESİ, 20 YIL ÖNCE YOKTU

Batman’ın Şafak Mahallesi 2000 yıl öncesinde yoktu. Fatih Mahallesinin devamı olan Şafak semtinde etkinlikler olurdu. 2000 Yılından sonra hızlı yapılaşmanın olduğu bu alan çok katlı binaların olduğu bölgeye dönüştü. Şimdilerde bu alanda sayısız cadde ve sokak oluştu. İşte 1999 yılında Şafak’ta yapılan Nevruz etkinliklerindeki bir manzara.

ÖĞRETMENEVİ SALONU

Burası Batman Öğretmenevi. Yıl 1994. Dönemin Batman Öğretmenevi Müdürü Hüseyin Akınbay, tesisleri tüm eğitimcilere açmıştı. Şimdi ki lokanta ve diğer tesislerin yerinde oyun ile dinlenme  salonu vardı. Eğitimciler, Turgut Özal bulvarında tek tesis konumundaki Öğretmenevi’ne akın ederlerdi. Batman Öğretmenevi şimdilerde o eski manzarasından uzaklaştı, dört yıldızlı tesis haline getirildi.

İLK ANADOLU LİSESİ

Batman’da ilk Anadolu Lisesi 1992 yılında açıldı. O dönemlerde okul sıkıntısının çekildiği yıllardı. GAP Mahallesi’nde halen eğitim veren GAP ilkokulu binasındaki 2’inci kat Anadolu Lisesi’ne tahsis edilmişti. 2 Yıl süreyle bu eğitim yuvasında eğitim-öğretim gören dönemin Anadolu lisesi öğrencileri, objektiflerimize böyle yansımıştı.

NAKLİYATÇILAR DÖRTYOL’DAYDI

Petrol şehri Batman’ın nakliyatçıları, bir dönemler Turgut Özal bulvarındaydı. Eski nakliyatçı esnaflarından aralarında Şekip Yaman’ın da aralarında bulunduğu bir grup nakliyatçı esnafı sorunlarını anlattıkları Batman Çağdaş’ın objektiflerine böyle poz vermişti. Nakliyatçıların bulundukları yer şimdilerde kentin modern güzergahına dönüştü.

Editör: TE Bilişim