Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

İlçe döneminde Batmanlı muhtarlar bir çatı altındaydı. O dönemler tek muhtarlık derneği vardı. Yerel basının dostu Nail Güreli, 2 yıl önce aramızdan ayrıldı. Güreli, Batman’ın yerel medyasına da mesleki bilgiler veren duayen gazeteciydi. Batman’ın eski Bayındırlık-İskan Müdürü Uğur Yüksel, o teşkilatta iz bırakmıştı. Batman Petrolspor’un unutulmaz kaptanı ve kısa bir süre önce aramızdan ayrılan Halil Türe’nin unutulmayan maçlarından biri de Mardin-Kızıltepe deplasmanıydı. İşte dünden bugüne değişen Batman’dan bir kesit kare daha…

MUHTARLAR TEK ÇATI ALTINDAYDI

İlçe dönemlerinden ‘İl’ oluşunun ilk yıllarına kadar Batman’daki muhtarlar tek çatı altındaydı. Muhtarlar Derneği’nin Kurucu Başkanı ‘Şeho Merri’ lakaplı merhum Şehmus Tunç’tu. Bağlar Mahalle Muhtarı eski İsmail Aslan’ın da bir süre ‘Başkanlık’ yaptığı Muhtarlar Derneği’nin kurucuları arasında İluh Mahalle Muhtarı merhum Osman Gönül de vardı. İşte bir dönemlerin Mahalle Muhtarlarından kongresinden bir kare.

GÜRELİ, YEREL BASININ DOSTUYDU

İki yıl önce aramızdan ayrılan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Nail Güreli, yerel basının dostuydu. Yaygın ve yerel basın mensuplarını mesleki konularında aydınlatan duayen gazeteci, Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti’nin de konuğu olmuştu. Batman Çağdaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan’ın da aralarında bulunduğu bir grup bölge muhabiri 2000 yılında Antalya’da mesleki toplantıda bir araya gelmişti. O toplantıya katılan Güreli, basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çekmişti. Güreli 26 Ekim 2016’da hayatını kaybetti.

ÇANAKKALELİ TEK MÜDÜRDÜ

Yıl 1994. Çanakkale’den Batman Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’ne atanan Uğur Yüksel, 2 yıl süreyle petrol şehrinde görev yapmıştı. Eski Özel İdare Müdürlüğü binasının olduğu şimdi ki Kültür Mahallesi’ndeki lise binasında, İl Koordinasyon Kurulu toplantıları yapılırdı. Yatırımcı kuruluş temsilcileri projelerini masaya yatırırdı. İşte 25 yıl öncesinde Batman’da Çanakkaleli tek yönetici Yüksel’in, Batman’da geride kalan bir karesi.

KAPTAN, OLAYLARI YATIŞTIRAN İSİMDİ

Batman Petrolspor’un unutulmaz kaptanı Halil Türe’yi kısa bir süre önce kaybettik. Formasını giydiği Kırmızı-beyazlı ekipte 3 yıl üst üste gol kralı olan Türe’nin, ilginç bir anısı da Mardin-Kızıltepe deplasmanıydı. 1992-93 Futbol sezonunda Mardinspor, küme düşme potasındaydı. Maçlarını Kızıltepe ilçe sahasında oynayan Mardin’e, ilk yarıda attığı 2 golle yıldızlaşan Halil’e Mardinli eski futbolcular sert girince sahada istenilmeyen olaylar yaşanmıştı. Olayları yine de yatıştıran isim centilmen sporcu merhum Halil Türe idi. İşte Kızıltepe’deki olaylı maçtan bir fotoğraf.

Editör: TE Bilişim