Barış Arslan

*Batman’ın dününe dair sararan karelerini sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Batman ve ilçelerinin eski karelerini yansıtan ‘nostalji’ köşemizde bugün arşivimizden derlediğimiz yeni fotoğraflarla 404 gündür bu anlamlı köşeyi sürdürüyoruz.

HASANKEYF’TE BİR HATIRA

Şu günlerde tarihi eserlerin bir bölümünün taşındığı Batman’ın antik kenti Hasankeyf’e kimler geldi, kimler geçti. 5 Yıl öncesine kadar kalenin açık olduğu Hasankeyf’in dili olsa da ağırladığı konukları anlatabilse. Yıl 2001. Dönemin Almanya Yeşiller Partisi eş Genel Başkanı Claudia Roth, Hasankeyf ziyaretinde kale girişinde küçük rehberle objektiflerimize böyle yansımıştı. Şimdilerde bu kalenin girişi kapandı.

YARDIMLARA VALİ KATILIRDI

Yıl 2000. Dönemin Batman Valisi İsa Parlak, tarihi ilçe Hasankeyf’te bir eğitim yuvasında. Beraberinde dönemin Milli Eğitim Müdürü Tevfik Akalan’ın da bulunduğu törende o anları donduran muhabirlerden Halit Biliz ve Yılmaz Ekinci de objektiflerimize böyle yansımıştı.

ESKİ SEÇİMLERDEN MANZARA

Burası Kadın ve Çocuk hastalıkları hastanesi karşısındaki eski Ziya Gökalp ilkokulu binası. 2004 Yerel seçimden bir kare. Sandık görevlileri sandık başında. Seçmenlerin oy kullandığı yer ise öğrenci sıra ve masalarının üst üste bırakıldığı yerden oluşuyordu. Sandık başındaki görevliler seçmenleri tebessümle karşılarken, o eski seçimden geride bu fotoğraf kaldı.

PETROL’ÜN ÇEKİRDEK KADROSU

Batman’da düne dair bir manzara da futboldan. Bir zamanlar yerli futbolculardan ağırlıklı kadrosuyla adından söz ettiren kulüp Petrolspor’du. Teknik Direktör merhum Uğur Yıldırım’ın yardımcılığını kısa bir dönem Cahit Sönmez üstlenmişti. 1991-92 sezonunda Ağrı-Doğubayazıt  deplasmanında maç öncesinde eski futbolculardan Mehmet Gönülaçar, Şafii, Mustafa Güç, ve kaleci Bedrettin bir arada bulunuyor. Antrenör Sönmez de futbolcularla sohbet ettiği an.

Editör: TE Bilişim