Barış Arslan

*Batman’ın ilk eğitim yuvalarından biri de Mehmet Akif İlkokulu idi. İkinci eğitim yuvası ise Cengiz Topel’di. Tam 30 yıl önce Cengiz Topel’de iz bırakan müdürlerden merhum Reşat Aksoy’du. O eski eğitimcilerin çoğu şimdi şehirde yok.
**1996’da Batman Belediyesi’nde görev yapan Kültür ve Turizm İl Müdürü İhsan Aslanlı, bir süre bazı köylerde imamlık yapmıştı… İlçe döneminde Belediye’nin ünite müdürleri asfalt seriminde iş makinelerinde gönüllü olarak çalışırdı. Bir nostalji fotoğraf da Batman Petrolspor’un profesyonelliğe geçiş yaptığı dönemde ilk futbolcuları arasındaki Sait Baymaz, Reşit Kaygu ve Mehmet Gönülaçar’a ait.

30 YIL ÖNCE CENGİZ TOPEL İLKOKULU
1965 Yılında Yeni Mahalle’de eğitime açılan Cengiz Topel İlkokulu’nda ne öğrenciler ne eğitimciler geçti. Yıl 1988. Dönemin okul müdürü merhum Reşat Aksoy’du. Hüseyin Akınbay, Reşat Aksoy, Abdulkadir Buluk, Nizamettin Karanfil, Perihan Takmaz, Nusret Koyuncu, Gülsevim Yüceışık, Leyla Oğuzoğlu, Gülbahar Müjdeci, Niyazi Korkmaz, Necdet Kaya, Adil Aydın, Av. İlyas Solak ve Hasan Toy’un da aralarında bulunduğu o emektar eğitimcilerin bazı simaları aramızda yok. İşte, başarılı okul müdürü merhum Reşat Aksoy ve ekibinin Cengiz Topel İlkokulu girişinde çektiği hatıra kare.

ÜÇ KURUMDA HİZMET EDEN YÖNETİCİ
Yıl 1996... Batman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde göreve başladı. Ardından Sebze ve Meyve Hali’nde de çalıştı. Batman Müftülüğü’ne bağlı bazı ilçelerin köylerinde imamlık yapan İhsan Aslanlı üç kurumda görev yaptı. İşte, uzun bir süredir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü görevini başarıyla sürdüren Aslanlı’nın, Belediye’de göreve başlarken çektiği fotoğraf. Aradan geçen 22 yılda Aslanlı’nın fiziksel değişimi dikkat çekiyor.

YÖNETİCİLERİN GÖREV AŞKI
Batman Belediyesi’nde bir dönemler görev yapan ünite müdürleri iş sezonunda sembolik de olsa iş makinelerinde çalışırdı. Yıl 1989... Kenar mahallede asfalt serimi yapan Belediye Fen ekibinin başındaki yönetici, silindir makinesini çalıştırırken objektiflerimize böyle yansımıştı. Semt sakinleri de o’nu böyle izlemişti.

PETROL’ÜN ALTYAPISI SAĞLAMDI
1960 Yılında kurulan Batman Petrolspor, geçmişi başarılarla dolu bir kulüp. Bir dönemler kolej gibi ekip olan Batman Petrolspor’da yerli futbolcular, Süper Lig ve 1. Lig kulüplerinde forma giymeyi başardı. Yıl 1984... Batman Petrolspor, Türkiye Amatör Şampiyonasında ilk 3’e kaldı ve o takımda forma giyen emektar futbolcuların ardından denemeye alınan futbolcular arasında eski kaptan Sait Baymaz, Reşit Kaygu ve Mehmet Gönülaçar, TP’nin emektar sahasında objektiflerimize böyle yansımıştı. Teknik Direktör merhum Uğur Yıldırım, 3 futbolcuyu da keşfeden isimdi.

Editör: TE Bilişim