Barış Arslan

*Batman’ın kanaat önderlerinden ve hayırsever iş adamı Necat Nasıroğlu, bu yılın başlarında hakkın rahmetine kavuşmuştu. Merhum Nasıroğlu, Turgut Özal Bulvarı’nda soyadını taşıyan işhanında vakit geçirmeyi severdi. Dönemin eski politikacılarından merhum Hasan Celal Güzel, 1998’de Batman Valisi Koçaklar’ı ziyaret etmişti. Yine iz bırakan Defterdarlardan Ramazan Türkan, vergi haftalarında mükelleflerle bir araya gelirdi. Tütünün önemli ilçelerinden Kozluk’ta Tekel Yaprak Tütün işletme Müdürlüğü şimdilerde tekstil atölyesine dönüştü. İşte Batman’ın dününe dair bir kesit.

MERHUM NASIROĞLU’NUN SEVDİĞİ ADRES

Yıl 1995. Hayırsever işadamı ve sulhsever Necat Nasıroğlu’nun, Batman’da en çok sevdiği yerlerden biri kendisine ait olan iş merkeziydi. Turgut Özal Bulvarı’ndaki Nasıroğlu İş Merkezi’ndeki ofisine erken saatlerde giden Nasıroğlu, aynı zamanda Batman’ın yerel medyasını da takip etmeyi ihmal etmezdi. Turgut Özal Bulvarı’nda o dönemler yayalara ait üst geçit de vardı. İşte, yıllar öncesinden objektiflerimize poz veren Nasıroğlu, önündeki Batman Çağdaş Gazetesi’ni okurken.

GÜZEL VE KOÇAKLAR

Burası şimdilerde yıkımı yapılan Meydan Ortaokulu’na da hizmet veren eski Valilik konağı. Dönemin Batman Valisi Temel Koçaklar, Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı merhum Hasan Celal Güzel ve YDP Batman eski İl Başkanı Aydın Biçiçi’yi makamında konuk etmişti. Batman’dan sonra komşu il Mardin’de de bir süre görev yapan Koçaklar, makam odasının kapısını sonuna kadar açık tutardı. İşte, Güzel ile dönemin Valisi Koçaklar arasındaki sohbetten bir kare.

İZ BIRAKAN DEFTERDARDI

Ramazan Türkan, Batman’ın eski Defterdarlarındandı. Yıl 1999. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programları kaçırmayan Türkan, anlamlı mesajlar verirdi. 17 Yıl önce Muhasebeciler Odası’nın düzenlediği etkinlikte konuşan eski Defterdar Türkan, objektiflerimize böyle yansımıştı. O dönemlerde Fazilet Partisi’nden Belediye Başkan adayı olan Ziver Özdemir’in çelenki de salona böyle yansımıştı.

TEKEL TEKSTİL KENTE DÖNÜŞTÜ

Bir dönemler kaliteli tütünün yetiştiği Batman’ın büyük ilçesi Kozluk’ta yüzlerce üreticinin gözü Tekel Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü’ndeydi. İlçe merkezindeki yüzlerce tütün üreticisi tütün alım sezonunda Tekel binası önünde kuyruk oluştururdu. Tonlarca tütün alımının yapıldığı Kozluk’ta üreticiler başfiyatın açıklanmasını dört gözle beklerdi. Özelleştirilen Tekel’in o işletme müdürlükleri şimdilerde tekstil atölyelerine dönüştü. Kozluk’ta tütüncülerin Tekel hatırası da bu karede kaldı.

Editör: TE Bilişim