HAVALİMANINDA APRON YOKTU
Bölgenin en güvenli havalimanı olan Batman’da yolcu bekleme yeri ve apronu yoktu. 1953 yılından beri sivil trafiğe açık olan Batman havalimanında yolcular kadar üst düzey yetkililer de yer hizmetlerinden yararlanmıyordu. Yıl 2004… Dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ, havalimanına indiğinde karşılamada Batman’ın eski Milletvekillerinden Afif Demirkıran, eski Vali Yardımcılarından Mustafa Kaya, Kemal Cirit ve eski Emniyet Müdürü Tahir Bayındır objektiflerimize böyle yansımıştı.

DAR GELİRLİ ÖĞRENCİLERİ UNUTMUYORDU
Akdeniz Olimpiyat Şampiyonasında ‘tuş kralı’ olan Batmanlı Milli güreşci Emin Şimşek, mezun olduğu Hürriyet İlkokulundaki öğrencilere jestte bulunmayı ihmal etmezdi. Dönemin eski ilçe Emniyet Müdürü Mehmet Ertuğrul ve Şube Müdürü Süleyman Manap’ın da aralarında bulunduğu eski Hürriyet İlkokulu binası önünde dar gelirli öğrencilere giyim yardımı yapan Şimşek’ten geriye kalan bir kare. Şimşek’in bulunduğu bu kare 1977 yılında çekildi.

ARSLAN SEVİLEN YÖNETİCİYDİ
Yıl 1987... Dönemin Batman Kaymakamı Aydın Arslan, TP’nin kuruluş yıl dönümünde. Yıllar önce yıkımı yapılan Beyaz Saray binasında düzenlenen kuruluş yıl dönümü organizasyonunda Batman eski Kaymakamı TP’de bir yöneticiye armağanını takdim ederken yüzündeki tebessüm objektiflerimize böyle yansımıştı. Merhum Arslan, Batman Kaymakamlığı görevinin ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Şırnak ve Karaman Valilikleri ve OHAL Bölge Valiliğini yapmıştı.

HASANKEYF’İN TARİHİ ÇARŞISI
Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’in tarihi çarşısı da son günlerini yaşıyor. 1990’lı yıllarda daha Ilısu Barajı yeni yeni tartışılırken Hasankeyf’e yerli ve yabancı konuklar akın ediyordu. Tarihi çarşıda iş yerleri, müftülük binası, kahveler ve küçük iş yerlerinin olduğu güzergah şendi. İşte 28 yıl öncesinden Hasankeyf’in eski çarşısından bir manzara.

Editör: TE Bilişim