Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

Tarihi Hasankeyf kalesi bir dönemler üst düzey bürokratlarla ile Bakanları konuk ederdi. Eski Kültür Turizm Bakanı Halil Çulhaoğlu, Hasankeyf kalesinde önemli mesajlar vermişti. Bir zamanlar İran’dan Veysel Karani Türbesi’ni ziyaret eden yabancı konuklar türbe bahçesinde dinlenirdi. Cumhuriyet meydanı zaman zaman siyasi partilerin mitinglerine ev sahipliği yapardı. İşte Batman’ın dününe dair bazı kareler.

HASANKEYF KALESİNDE KONUKLAR

25 yıl öncesine kadar Hasankeyf kalesi üst düzey heyetleri ağırlardı. Dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Halil Çulhaoğlu ve beraberindeki heyet, kalede ağırlanmıştı. Eski Bakan Çulhaoğlu, Hasankeyf kalesindeki sarayın önünde tarihi ilçe hakkında önemli açıklamalarda bulunmuştu. İşte 1995 yılında Hasankeyf kalesine çıkan Bakan ve beraberindeki heyet, objektiflerimize böyle yansımıştı.

TÜRBE İRANLI TURİSTLERİN AKININA UĞRARDI

Burası Siirt’in Baykan ilçesine bağlı ziyaret beldesindeki Veysel Karan-i Türbesi. Bir dönemler İran’dan sıkça Veysel Karani Türbesi’ni ziyaret eden yabancı konuklar, türbe bahçesinde dinlenirken beraberinde getirdikleri nargilelerle ilginç görüntüler oluşturuyorlardı. İşte yıllar öncesinde İranlı turistlerin Veysel Karan-i türbesi bahçesindeki ziyaretlerinden bir kare.

UNUTULMAYAN MEYDAN

Yıl 1999. Dönemin CHP Milletvekili adayı Eşref Tarhan, Yaşar Özevin ve eski CHP İl Başkanı Cumhuriyet meydanında bir seçim mitinginde partililere hitap ediyordu. Alanın bir bölümünde boşluk olmasına rağmen Tarhan ve beraberindeki partililer halka verdikleri vaatleri anlatırken o andan geriye bu kare kaldı.

KÖY PAZARI HİÇ DEĞİŞMEDİ

Burası Alo Tevşo köy pazarı ile Ulu Camii sokağının kesiştiği adres. Bir bayram arifesinde köylüler, kümes hayvanlarını pazara çıkarırken vatandaşlar da bayram alışverişini yoğunlaşmıştı. Şimdilerde o hareketli yılların yerini sakin ve sessiz bir ortam aldı. İşte yıllar öncesinde de değişmeyen Alo Tevşo köy pazarından bir manzara.

Editör: TE Bilişim