Barış Arslan

*1998-2000 Yılları arasında Batman Valiliği yapan Temel Koçaklar, eğitim yatırımlarına özen gösterirdi. 20 Yıl önce kent merkezinde eski eğitim yuvalarının yerine modern yapılara ışık tutan Vali Koçaklar’dı. Batman, son 20 yılda farklı yatırımlarla da gündeme geldi. İşte şehrin dününden bazı kesitler.

EĞİTİM YATIRIMLARINI ÖNEMSEYEN VALİ

1998 Yılında Marmaris Kaymakamlığından Batman Valiliğine atanan Temel Koçaklar, eğitim yatırımlarını önemseyen yöneticiydi. O dönemlerde balık istifi gibi bazı eğitim kurumlarının büyümesinde çaba gösteren Koçaklar, yatırımların hızlandırılması için dönemin Bayındırlık ve İskan Müdürü Şükrü Turgut ile okul inşaatlarını adım adım denetliyordu. Vali Koçaklar’ın, bir okul denetimi sırasında eski Bayındırlık Müdürü Turgut ile objektiflerimize yansıdığı an.

YAMAÇ VE ARSLAN

Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğünde uzun yıllar başarılı yöneticiliğiyle herkesin gönlünde taht kuran Mehmet Yamaç, TP’nin yıl dönümlerinde konuklarla yakından ilgilenirdi. Yıl 1987. Yer TPAO eski 1 nolu misafirhanesi. Dönemin iz bırakan yöneticisi Yamaç, Batman Çağdaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan’la bir arada. 31 yıl önceden geriye bu kare kaldı.

ESKİ BAŞBAKAN ÇÖMÇE’DEYDİ

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, Batman’a gelişinde Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü’nün tesislerinden çok şehrin marka lokantası Çömçe’ye yörenin lezzetli yemekleri için konuk olurdu. Petrol şehrinin zengin mutfağına hayran kalan eski Başbakan Mesut Yılmaz, “Bölgenin lezzetli yemeklerini Batman’da tattım” demişti. Spor yazarı Kutbettin Barlak, lokantada eski Başbakan Yılmaz’la hatıra fotoğrafı çekerken, objektiflerimize böyle yansımıştı.

METE’NİN VEDASI

2000 Yılına kadar Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdür Yardımcılığını yapan Alaettin Mete, Batman’dan Ankara’ya atanınca, Kristal Park’ta onuruna veda yemeği verilmişti. SSK Batman eski Başhekimi Dr. Yaşar Mete’nin ağabeyi olan merhum Alaettin Mete, TP Genel Müdürlüğü’nde bir süre çalışmıştı. İşte merhum Mete’nin veda gecesinde konuk olduğu masada basın mensuplarından Kutbettin Barlak ve Şehmuz Ustabaşı ile çektirdiği hatıra kare.

Editör: TE Bilişim