Barış Arslan

*Batman’ın hayırsever işadamı merhum Necat Nasıroğlu, Petrol Sendikası eski Genel Başkanı Münir Ceylan’ı, şimdi ki Beyaz Şato kahvesi yerindeki lokantada konuk etmişti. Eski Küçük Sanayi Sitesi Başkanı ve Esnaf Odalar Birliği Başkanlığını da yapan Ahmet Damlar, Küçük Sanayi Sitesinin bitmesi için sık sık üyelerle bir araya gelirdi. Batman’ın Cumhuriyet meydanında kaldırımlarındaki seyyar kitapçılarda tarihe karıştı. Cumhuriyet meydanına ulaşımı sağlayan Cumhuriyet caddesinin dili olsa da eski günleri anlatsa…

MERHUM NASIROĞLU VE CEYLAN

90’lı Yıllarda Petrol İş Sendikası eski Genel Başkanı Münir Ceylan, yıllarca emek verdiği petrolün başkentine konuk olduğunda Batman’ın kanaat önderi ve hayırsever işadamı merhum Necat Nasıroğlu’nu ziyaret etmeden kentten ayrılmazdı. Yıl 1997. Şimdi ki Nasıroğlu İş Merkezi’ndeki Beyaz Şato kıraathanesinin yerinde lokanta vardı. Yöresel yemeklerle ünlü lokantanın konuklarından merhum işadamı Nasıroğlu, eski sendikacı Ceylan ve eski politikacı Hüseyin Bülbül’le yemekte buluştuklarında objektiflerimize böyle yansımışlardı.

DAMLAR, ÜYELERLE İÇ İÇEYDİ

Uzun süre Küçük Sanayi Sitesi Başkanlığını yapan ve daha sonra Esnaf Odalar Birliği Başkanlığı görevini de sürdüren Ahmet Damlar, bugünkü Gültepe’deki sanayi sitesinin tamamlanması için çaba verenlerin başında yer alıyordu. Yıl 1992. Eski muhasebeci Turgut Doğan’ın da aralarında bulunduğu eski site yönetimi, üyelerle inşaat halindeki iş yerinde bir araya gelmişti. Damlar konuştuğunda üyeler o’nu pür dikkat dinlemişti. İşte yıllar öncesinde eski sitede üyelerle bir araya gelen Damlar’dan bir kare.

SEYYAR KİTAPÇILARDA TARİH OLDU

Yıl 1992. Cumhuriyet caddesi eski Muhtarlar Derneği binasına komşu olan seyyar bir kitapçı, her sabah kaldırıma onlarca kitap sererdi. 1990’lı yıllarda 10’a yakın kitapçının bulunduğu Batman’da bu görüntüler artık tarih oldu. Meydandaki o seyyar satıcılar da teknolojiye yenik düştü. İşte Cumhuriyet Meydanı’ndaki bir kitapçının kaldırımda satışa sunduğu kitapları incelerken objektiflerimize böyle yansımıştı.

BURASI CUMHURİYET CADDESİ

Bir zamanlar şehrin kalbi konumundaki Cumhuriyet meydanının önemli güzergahlarından biri de Cumhuriyet caddesiydi. Eski Kaymakamlık, Valilik, Belediye ve bazı kamu kurumlarının bulunduğu Cumhuriyet caddesi, otobüs firmalarının da adresi konumundaydı. Trafiğin yoğun olduğu 90’lı yıllarda zaman zaman köstebek haline gelen o yol güzergahında belediye ekipleri, çukurlara yama yapardı. İşte o güzergahta asfalt yaması yapan Belediye ekipleri ve o kalabalık kitle, objektiflerimize böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim