Barış Arslan

*1999’da Belediye Başkanı Mahmut Tileği görevi eski HADEP Belediye Başkanı avukat Abdullah Akın’a devretmişti. Başkan merhum Salih Gök’ten sonra Tileği, 6 ay süreyle Başkanlık görevini yapmıştı. Bir dönemler Valilik başta olmak üzere bazı kamu kurumlarında şikayet kutuları vardı. İşte o eski manzaralardan bir kesit.

O RENKLİ SİMALAR ARAMIZDA YOK
Tarih 15 Ocak 1981. Yer Ankara. Komşu ilçe Kurtalan’da bir dönemler C. Savcılığı yapan İbrahim Gürses ile sorgu Hakimi Nurcan Gürses’in nikah törenine yörenin renkli simaları da katılmıştı. Eski Milletvekili Nizamettin Sevgili, Belediye Başkanı Mehmet Taşkıran, Medeni Banlı ve Asliye Hakimi Hüsnü Kahraman, Gürses çiftinin nikah şahitliklerini yapmıştı. Fotoğraftakilerin tümü hakkın rahmetine kavuştu. Nikah töreninden ise geride bu kare kaldı.

TİLEĞİ, AKIN’A DEVRETMİŞTİ
Yıl 1999. Dönemin Belediye Başkanı Mahmut Tileği idi. 1999’daki yerel seçimlerde Belediye Başkanı seçilen avukat Abdullah Akın, HADEP’in ilk Belediye Başkanlarındandı. Görevi başında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda eden merhum Salih Gök’ten sonra Belediye Başkanlığını 6 ay süreyle Mahmut Tileği yapmıştı. İşte 99 yılında seçilen Başkan avukat Akın görevi Tileği’den devralırken, o an objektiflerimize böyle yansımıştı.

ŞİKAYET KUTULARI YOK
Bir dönemler Batman Valiliği başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarda şikayet kutuları vardı. Kurumlarda ağır işleyen işlemlerle ilgili şikayet kutularına mektup atan vatandaşlar, eski yöntemin yerine şimdi BİMER’e başvurup hakkını arıyor. İşte 90’lı yılların sonunda Batman Valiliği’nde bir şikayet kutusunu gösteren Yazı İşleri Müdürümüz Arif Arslan’dan bir kare.

ÖĞRETMENEVİ BÖYLEYDİ
Burası, Batman’a 16 kilometre uzaklıktaki Beşiri’deki Öğretmenevi. Fiziki koşulları yetersiz olan 2 katlı Öğretmenevi’ne el atan dönemin Kaymakamlığı eski binayı elden geçirmişti. 1998 yılında Beşiri Öğretmenevi’nin tadilata alındığı sırada sararan arşivimizde bu kare de yerini almıştı.

TÜRKİYE PETROLLERİ TESİSLERİ ÖRNEKTİ
Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü tesisleri spor kompleksi, kapalı spor salonu, kütüphanesi, misafirhanesi ve diğer tesisleriyle göz kamaştırıyordu. Bir dönemler gol rekoru kırarak 2.lige çıkan Batman Petrolspor’a İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerden gelmek isteyen futbolcular, TPAO Genel Müdürlüğü’nden referans alabilmenin çabası içindeydi. İşte zemini toprak olduğu halde TPAO sahasında eski Petrollü futbolcuların bir idmanda çalışırken 40 kişilik misafirhane ve diğer tesislerin güzelliği objektiflerimize böyle yansımış.

Editör: TE Bilişim