Barış Arslan
 

HİSARCİKLIOĞLU, YEREL MEDYAYI ÖNEMSERDİ
TOBB Başkanlığını yıllardır yürüten Rifat Hisarcıklıoğlu, dönemin Batman Ticaret Sanayi Odası Başkanı merhum Mehmet Teymur’u ziyaretinde masasında gördüğü yerel medyanın gündeme getirdiği sorunları dikkate alırdı. Uzun süre Midyat garajında hizmet veren BATSO eski binasında Çağdaş’ı inceleyen Hisarcıklıoğlu’nun objektiflerimize yansıdığı o an.


TÜPRAŞ’TA İZ BIRAKAN MÜDÜR
Tüpraş Batman Rafineri Müdürlüğünü yapan Milli futbolcu Orhan Kapucu’nun ağabeyi Turan Kapucu, petrol emekçileriyle sık sık bir araya gelirdi. Dönemin Petrol-İş sendikacılarından Mehmet Doğu, Hüseyin Ekmen, Celal Atalay ve merhum Celal Tekin ile arkadaşlarının bulunduğu heyet, Rafineri Müdürü Turan Kapucu ile objektiflerimize böyle poz vermişti.


ÜST GEÇİTLER BİR BİR TARİH OLDU
Bir dönemler üst geçitler Batman’da revaçtaydı. DDY rayları güzergahındaki üst geçitler, bir süre sonra ‘yaya tercih etmiyor’ diye kaldırılmıştı. İşte Hürriyet ile İluh mahalleleri arasındaki kavşakta üst geçidin yapıldığı an. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin bulunduğu alan ise daha sonra eğitim yuvasına dönüştürülmüştü. Batman’ın silüetlerinden biri olan TMO siloları kaldırılınca petrol şehrinin bu manzarası da geride kaldı.


BİR DÖNEMLER KÖY PAZARIYDI
Meydan mahallesi yakınındaki şimdi ki ikinci el cep telefonları satış güzergahı olarak bilinen alan, köy pazarını andırıyordu. Köylülerin ürünlerini getirdiği o alan adeta dolup taşardı. Cep telefonu satış güzergahına dönüşen o manzaradan geride bu kare kaldı.


BURASI BASIN KAVŞAĞI
Batman’ın değişen bir yüzü daha. Yılmazlar Center iş merkezinin kaba inşaatı yeni tamamlanmıştı. Turgut Özal Bulvarının Cumhuriyet caddesi ile kesiştiği Basın kavşağı kaldırıma kavuştuğu dönemlerdi. Şehir merkezi şantiyeyi andırıyordu. İşte 2000 yıllarının öncesinde Basın kavşağından bir kare.

 

Editör: TE Bilişim