BATMAN’DA ESKİ YILBAŞI GELENEKLERİ

Rumi takvimine göre yıl başlarının kutlandığı Batman’da o eski gelenekler de kaybolmaya yüz tuttu. 1970’li Yıllarda Yenimahalle’nin şen olduğu yıllarda tanınan aileler, eski geleneklerden olan evlere yılbaşlarındaki ziyaretleri gerçekleştirirlerdi. Yeni Mahalle’nin eski ailelerinden Alpaslan ve Çelik ailelerin, bir yılbaşı gecesinde çektirdikleri hatıra karede yer alan simalar; Orhan Alpaslan, merhum Adnan Alpaslan, Belediye emeklisi Ahmet Çelik ve DEDAŞ’tan emekli olan Mehmet Çelik. Yeni Mahalle’nin eski sakinlerinden Çelik-Alpaslan aile fertlerinin olduğu siyah-beyaz kare.

1990’LARIN BATMAN LİSESİ

1968 Yılında ‘Efsane Müdür’ Gülpaşa Sezer’in ‘örnek eğitim’ yuvalarına dönüştürdüğü Batman Lisesi’nde 90’ların fotoğrafı. Müdür Yardımcısı Hataylı Celal Yarayıcı, Coğrafya öğretmeni Orhan Alpaslan ve diğer eğitimcilerin de çektiği karenin üzerinden 30 yıl geçti. Batman Lisesi 1990’larda da başarılı öğretmenlerle adından söz ettiren okuldu.

LİSEDE BATMANLI EĞİTİMCİLER

1980 Yılında Batman Lisesi’nde görev yapan İbrahim Özgen ve Orhan Alpaslan, öğrencilerin bir ağabeyi gibiydi. 5 Yıl süreyle birlikte çalışan Özgen ve Atmaca, lisenin sembolü olan ana giriş kapısında Batmanlı öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çekmişti.

ÖĞRENCİLERİYLE BİR ARKADAŞ GİBİYDİ

27 Yıl süreyle coğrafya ve tarih öğretmenliği yapan aslen Beşirili Orhan Alpaslan, öğrencilerine bir baba şefkatiyle yaklaşırdı. Yeri geldiğinde bir arkadaş gibi davranan Alpaslan’ın, Batman Lisesi’nde çektiği bu hatıra; örnek eğitimciyi gözler önüne seriyor.

Editör: TE Bilişim