*Batman’a bir zamanlar eski politikacılar ve bürokratlar sık sık program düzenlerdi. Batman Valilik makamının 2000’li yılların başına kadar hizmet verdiği eski Kaymakamlık hükümet konağı kimleri ağırlamadı ki. Eski İçişleri Bakanı ve şimdi ki İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, makamına oturur oturmaz, Vali makamındaki yerel gazetelere göz atardı. 1995 Genel seçimlerinde Batman Milletvekili seçilen Özdemir’e yakın çevresi çiğköfte partisi düzenlemişti. İşte Batman'ın dününe dair bazı politikacıların kareleri…

ESKİ BAKANLARIN, YEREL GAZETE TUTKUSU
Bu kare 1997 Yılında Batman Valiliği eski hükümet konağında çekildi. Dönemin İçişleri Bakanı, şimdi ki İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener idi. O dönemlerde güçlü olan Batman’ın yerel medyasını, petrol şehrine gelen her politikacı ve bürokrat incelerdi. 1990’lı yıllarda ses getiren haberlerle adından söz ettiren Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş’ı inceleyen Akşener, objektiflerimize böyle yansımıştı.

ÖZDEMİR, 1995’TE VEKİL SEÇİLMİŞTİ
Yıl, 1995. DYP Batman İl Başkanlığı yaptıktan sonra aynı partiden Batman Milletvekili seçilen Faris Özdemir, çevresindeki dostlarıyla çiğköfte partisinde ağırlanmıştı. TÜPRAŞ Rafineri emeklisi Sabri Atmaca, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi görevlilerinden Aziz Azizoğlu ve Sağlık teşkilatından Medeni bey, Milletvekili Özdemir ile birlikte bu hatıra kareyi çekmişti.

BEŞİRİ'DE ÇİFTÇİ BAŞKANLIĞI
Batman’ın Beşiri ilçesinde bir dönem Belediye Başkanlığı yapan sima ise gurbetçi Ahmet Çiftçi idi. 1994 Yılında Beşiri Belediye Başkanı seçilen Çiftçi, sıra dışı uygulamalarla adından söz ettirmişti. Eski il genel meclis üyesi Fethullah Ekmen ve Batman Çağdaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan, Çiftçi ile sohbet ederken, o an çekilen hatıra kare.

KOÇAKLAR'IN KOZLUK HATIRASI
Batman’ın eski Valilerinden Temel Koçaklar, ilçe ve belde gezilerine ağırlık veren Valilerdendi. Bu kare 1998 yılında Batman’ın büyük ilçesi Kozluk'ta çekildi. Dönemin Batman Valisi Temel Koçaklar, eski Belediye Başkanı Ayhan Işık’a ziyaret gerçekleştirmişti. Başkan Işık ve Kozluk eski Kaymakamı ve daha sonra Muş Valisi olan İlker Gündüzöz, Koçaklar’a, Belediye’de brifing vermişti. Vali Koçaklar, Batman’ın büyük ilçesi Kozluk’ta aksayan bazı sorunların çözümü için  iki yöneticiye de uyarıda bulunmuştu.

Editör: TE Bilişim