BATMAN’IN KIŞLARI SERT GEÇERDİ

Yıl, 1973… Burası Batman Lisesi bahçesi. Batman’da iklimin ne kadar değiştiğini bu siyah-beyaz kare gözler önüne seriyor. Batman Lisesi mezunlarından yazar Abdullah Kanat ile eski radyo tamir ustası Hikmet Genç, Batman Lisesi bahçesinde diz boyu bulan kar’da bu hatıra kareyi çekmişlerdi.

TAPAN STÜDYO GENÇLERİN ADRESİYDİ

Bu siyah-beyaz kare de 1972 yılında Batman’ın ‘1’nci Cadde’si olarak bilinen Ofis Caddesi’ndeki ‘Foto Tapan’ Stüdyosunda çekildi. Batman Lisesi’ni bitirdikten sonra ‘Birinci ve İkinci Cadde’yi bir birine bağlayan DDY peronu karşısındaki ara cadde de radyo tamir evi açan Hikmet Genç, yıllar önce Mersin’e yerleşti. Yazar Kanat ile Hikmet Genç’in, Stüdyo Kemal Tapan’da 50 yıl önce çektirdikleri siyah-beyaz kare.

80’LERİN TPAO BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ EKİBİ

Petrol mühendisliğinin ilk yıllarında Batman’da çalışan merhum Mehmet Yamaç, 1980 darbesi öncesinde Bölge Müdürlüğü’ne atandı. Petrolcülükte 40 yılı Batman’da geçen merhum Yamaç’ın ekibinde o dönemlerde görev yapan petrol mühendisleri ile jeologları arasında; Adnan Gümüştaş, Nezih Külahlı, Erdoğdu Doğruer, Tacettin Dölek, Meki Aydın, Mesut Büyükbay, Samim Tatlı, Selim Elibol, Halis Özköse, Mustafa Baykal, Erdal Ahıska, Nejat Yasav ve Yaşar Akçay vardı.

B PANSİYONUN İLK KONUKLARI

Yıl, 1964… Kırk kişilik olarak bilinen ‘B’ Pansiyonunda kalan ünlü petrolcülerin çoğu aramızda yok. 40 Kişilik Pansiyonun ilk sakinlerinden bazı simalar; Argun Gürkan, Ömer Öğütoğlu, Mehmet Yamaç, Yalçın Altan, Nihat Öğütçü ve Servet Serçeoğlu.

Editör: TE Bilişim