ERBAKAN, BATMAN HEYETİYLE

Yıl, 1976… Milli Selamet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı ziyaret eden Batman’daki simalar; Mehmet Ali Kaylan, Hacı Mehmet Yıldız, Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Recai Kutan, Abdurrahman Ekmen ve Abdullah Adıgüzel. Bu karede yer alanlardan bazı simalar hayatta değil.

ERBAKAN’LA KONGRE HATIRASI

1977 Yılında MSP’nin Ankara’daki büyük kongresine katılan dönemin Batman ilçe teşkilatında yer alanlar Necmettin Erbakan’la objektiflere poz vermişti. İşte o kongrede siyah-beyaz karede yer alanlar; (Oturanlar) Süleyman Arif Emre, Necmettin Erbakan, Abdurrahman Ekmen, Mehmet Ali Kaylan. (Ayaktakiler) Abdullah Adıgüzel,  Abdurrahim Yıldız, Fehim Adak ve Abdulkadir Timurağaoğlu.

51 YIL ÖNCE SANAT ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİLERİ

Turgut Özal Bulvarı’nın göbeğindeki Sanat Enstitüsü’nün ilk mezunlarından iki sima bir arada. Aydın İnsel ile Mehmet Kara, öğretmenleri Aşkın Abeş ile okul girişinde çektiği siyah-beyaz karenin üzerinden tam 51 yıl geçti. Şimdilerde ne eski okul binası kaldı, ne de o eski eğitimciler. Geride hoş bir seda olan bu siyah-beyaz kare kaldı.

EML’LİLERE SPOR’U SEVDİREN EĞİTİMCİYDİ

‘Batman Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi’ olarak bilinen eski Endüstri Meslek Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni Mersin’li Ercüment Keser’di. 1978 ila 1991 Yılları arasında Batman EML’de Beden eğitimi öğretmenliği yapan Keser, Batman’ın ‘İl’ oluşundan sonra memleketine atanmıştı. Eğitimciliği döneminde petrol kentinde yardımseverliği ve spor faaliyetlerine olan katkısıyla bilinen Ercüment Keser, geçen yıl Korona virüs salgınında yaşama etmişti. İşte 1980 yılında voleybol turnuvasında EML’yi eski Kapalı spor salonunda şampiyon yapan Ercüment Keser ve öğrencilerinden geride kalan hatıra kare.

1990 ŞAMPİYONU BELEDİYESPOR

Batman Belediyespor, 33 yıl önce petrol şehrine 2. ligi yaşatan ilk profesyonel ekipti. Dönemin Belediye Başkanı Ataullah Hamidi’nin ekibindeki merhum Süleyman Güç, eski Belediye Meclis üyesi Aydın Biçici’nin yönetiminde yer aldığı Belediyespor’da Teknik Direktör Halil Güngördü idi. Turuncu-Mavili ekibin formasını giyen Adanalı Razık, Yılmaz Nas, Mehmet Sevim, Kızıltepeli Mehmet Kaya, Ağrılı Tekin ve Şafii Çoğun da şampiyonluk sevinci yaşayan futbolculardı. Şimdilerde ‘Millet Bahçesi’ne dönüşen eski 16 Mayıs şehir stadına kalabalık sporsever kitlesi sığmamıştı.

Editör: TE Bilişim