AYDIN, 70’Lİ YILLARDA CHP İLÇE BAŞKANIYDI

Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’nün emeklilerinden merhum Selahattin Aydın, 1970’li yıllarda CHP İlçe Başkanlığı yaptı. 1968 ile 1977 Yılları arasında Batman Belediye Başkanlığını yapan merhum Mustafa Ramanlı döneminde Belediye Meclis üyeliğine seçilen merhum Aydın, iki yıl önce hayata veda etti. Batman’ın tanınan simalarından Selahattin Aydın, 70’li yıllarda petrol kentinin sorunlarını başkentteki üst düzey yetkililere ulaştırırdı. Dönemin Enerji Bakanı ve eski petrol mühendislerinden İhsan Topaloğlu’nun, 1971 yılında Batman’a gelişinde eski meclis üyelerinden Tilmiz’li Kamil Özerdem de heyete eşlik etmişti.

BATMAN LİSESİ GÖZDE LİSEYDİ

Batman Lisesi eski binasının ikinci kapısında öğrenciler, sınıflarının yolunu tutardı. 1974-75 Eğitim-öğretim yılında 6 Edebiyat A sınıfında okuyan Rauf Aydın ile Orhan Sansar’ın, yıllar öncesinde eski giriş kapısında çektiği siyah-beyaz kare. Şimdilerde eski okul binasının yerinde halı saha var.

OKULDAN AYRILMAZLARDI

1970’lerde petrol kentinde Dershaneler ile özel okullar yoktu. 45 ve 50 yıl öncesinde Batman’daki liselerde eğitim gören öğrenciler, dersler bittiğinde okul dışında çalışmak için öğretmenlerini beklerdi. 1977 Yılında Batman lisesi bahçesinde objektiflere poz veren Rauf Aydın, zamanının büyük bölümünü okulda geçirirdi.

PETROLSPOR’UN ESKİ EMEKTARLARIYDILAR

Yıl, 1977. Yer, TPAO Melih Gencay kapalı spor salonu. Bu karede yer alanlar, bir zamanlar Petrolspor’un as futbolcularıydı. Kırmızı-Beyazlı ekibin yıllarca formasını giyen Aydın Aydın, Müjdat Demir, kaleci Mithat Atalay, İsmail Baysal, merhum Rasim Baysal ve Sedat Özsümer, TPAO’nun gelenekselleştirdiği Voleybol turnuvasında hatıra karesi. Rasim Baysal uzun bir süre önce hakkın rahmetine kavuştu. TPAO’da 46 süreyle çalışan Sedat Özsümer dışındaki eski Petrolcü futbolcular, Batman dışında yaşamını sürdürüyor.

İKMAL’DE UNUTULMAYAN SİMALARDI

1990’lı Yıllarda TPAO’nun önemli ünitelerinden biri de İkmal Başmühendisliği idi. 2000’li Yıllardan sonra TPAO’nun ünitelerinin birçoğu kapandı. İkmal Başmühendisliği’nin başarılı şeflerinden Şadan Hancı, Ankara’ya atandı. Hancı, mesai arkadaşı Rauf Aydın ile TPAO Kristal Park bahçesinde objektiflere böyle poz vermişti.

Editör: TE Bilişim