GENÇLİKLERİ YENİ MAHALLE’DE GEÇTİ

Batman’ın eski mahallelerinden olan Yeni Mahalle’de bir dönemler kentin eski iş insanları ve esnaflar otururdu. Eski çarşıya komşu olan Yeni Mahalle’nin tanınan ailelerinden Tangüner ailesinin, 1964 yılında çektiği siyah beyaz karede yer alanlar; merhum Yaşar Tangüner, Behçet, Turgut ve Ata Tangüner’in çocukluk ve gençlikleri, Yeni Mahalle’de geçti.

EĞİTİMDE FUTBOLDA AYRILMAZ ÜÇLÜYDÜ

1960 ve 70’li Yıllarda Yeni Mahalle’nin gençlerinden Vahap Sel, Hüseyin Güneştan ve Yaşar Tangüner, hem okulda hem de futbolda ayrılmaz üçlüydü. Batman Gençlik Spor ve Batman’ın mahalli takımlarından BJK’de forma giyen Sel, Güneştan ve Tangüner’den geride kalan hatıra karesi.

İZ BIRAKAN TÜRKÇE ÖĞRETMENİYDİ

Petrol Ortaokulu’nun Ankaralı Türkçe öğretmeni Şener Kaya, öğrencilerine baba şefkati gösteren örnek bir eğitimciydi. 1960 Yılların ortalarında Batman’da ‘yılın öğretmeni’ seçilen Kaya, 1964 yılında 3. sınıf öğrencilerinden merhum Yaşar Tangüner ve diğer öğrencilerle çektiği ‘yılın öğretmeni’ hatıra karesi.

GENÇLİKSPOR’DA SAYISIZ FUTBOLCU YETİŞTİ

Batman amatör ligde mazisi başarılarla dolu Batman Gençlikspor’da sayısız futbolcu yetişti. Sarı-Siyahlı kulübün 1968-69 kadrosunda yer alan futbolcular; Yaşar, Fethi, Cemal, Alaettin, Muzaffer İnağ ve Halit Beytüt. (Oturanlar), Şehmus, Ali, Emin ve Sabri.”

TPAO SAHASINDA PROTOKOL TRİBÜNÜ

Burası TPAO’nun emektar sahası. 1967 Yılında Batman Gençlik Spor’un as futbolcularından Yaşar Tangüner, Kültürspor mahalli takımla oynanan maç öncesinde hatıra kare çekerken, arkasında dönemin yöneticileri için ahşaptan yapılan tribün dikkat çekiyor. Batman Gençlik Spor, Kültürspor’u, Batman Kaymakamlık futbol turnuvasında 4-0’lık skorla yenmeyi başarmıştı. Merhum Tangüner’in eski stadyumunda geride kalan siyah-beyaz karesi.

Editör: TE Bilişim