70’LERDE SİTELİ GENÇLİK

Yıl 1977... Batman’ın Site Mahallesi’nde bir bayram akşamından siyah-beyaz kare. Dönemin Siteli gençliği, bayram akşamları bir araya gelir, bayram hazırlıklarını yapardı. 1977 Yılının Kurban Bayramı’nda eski ‘Ekonoma’ binası önünde bir araya gelen Site’deki eski liseli gençlerden bazı simalar; Metin Akın, Kemal Şendur, Tuna Durmaz, Mehmet Akın ve İrfan Tarhan. Bir zamanlar Site’li gençliğin eski gelenekleri de şimdilerde tarihe karıştı.

PETROLCÜLERİN YAZ TATİLİ

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün eski çalışanları, yaz mevsimi geldi mi soluğu Elâzığ-Sivrice Kampı’nda atardı. 1977 Yılının yaz mevsiminde TPAO’nun eski mensuplarının çocuklarından Namık Bingöl ve Şevket Önal, objektiflere böyle yansımıştı.

ÖĞRETMEN ÖĞRENCİ DİYALOĞU

Yıl 1974… Batman Lisesi bünyesinde 60. Yıl Ortaokul öğrencisi Turgut Delen, öğretmeni Hazım Bal, eski okul binası önünde bu hatıra kareyi çekmiş. Bir zamanlar ortaokul maskotu olan Delen, hiç kalp kırmazdı. TPAO’nun eski emektarlarından merhum Selim Delen’in oğlu Turgut Delen, şimdilerde İzmir-Aliağa’da yaşıyor.

BATMAN LİSESİ BAŞARILI KIZ ÖĞRENCİLERİYDİ

Burası Batman Lisesi’nin ihata duvarı önü yıl 1978. Mezuniyet öncesinde Batman Lisesi edebiyat bölümünü okuyan başarılı kız öğrencileri objektiflere yansımış. Şimdilerde 60 yaş üzeri olan bu karedekilerin çoğu Batman dışında. Musa Yelken’in Müdürlük yaptığı dönemlerde lisenin başarılı öğrencileri takdirname ile ödüllendirilmişti.

BATMAN LİSESİ 1978-79 MEZUNLARI

Batman Lisesi’nin 1979-80 mezunlarından hatıra bir kare. Aralarında Bedia Kanşıray, esnaf Selahattin Yavuz, Mahmut Saraç, emekli Zeki Mirzeoğlu, Hıdır Yeşilmen ve Adil Çelik’in de aralarında bulunduğu Batman Lisesi eski mezunları, Batman dışında ama dershanelerin olmadığı dönemlerde kısıtlı imkanlarla bu öğrenciler başarılıydı. Birçok öğrenci hayalindeki mesleğe ulaşmış ve kariyer edinmişti.

Editör: TE Bilişim