MELİH GENCA KAPALI SPOR SALONU

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün 65 yıllık futbol stadıyla yaşıt olan Melih Genca kapalı spor salonu yıllara meydan okuyor. TPAO’da sayısız üniteler arası voleybol turnuvalarının düzenlendiği, eski milli güreşçilerin de müsabakalarının yapıldığı TPAO’nun emektar kapalı spor sahasının dili olsa da ev sahipliği yaptığı turnuvaları anlatsa. 1977 Yılında TPAO’nun Voleybol takımında forma giyenlerden bazı tanıdık simalar; “Atilla Akyazan, Ali Özyalçın (merhum), Celal Kaplan, Ahmet Ekim, Nafiz Kayıran, Haluk Sarılgan, Şinasi Adıgüzel, Hakan Sarılgan, Şevket Önal.”

SİTE’Lİ GENÇLİĞİN BİRLİKTELİĞİ

Yıl, 1978… TPAO tesislerinin bulunduğu Site Mahallesi’ndeki 70’li yıllardaki Gençlik, okul dışındaki zamanlarını da ‘1 Nolu Misafirhane’nin ek binasında geçirirdi. Siyah-beyaz karede yer alanlardan iş insanı Vahap Şimşek, masadaki arkadaşlarına çay servisi yapıyor. Fotoğraf karesine Hakan Adıgüzel, Arif Yurttaş, Tuna Durmaz, Rüstem ve Recep Yılmaz da yansımış. Eski Site’li gençliğin birlikteliği ve arkadaşlığı fotoğraf karesine böyle yansımış.

BEYAZ SARAY GÖLGESİNDE COŞKULU BAYRAMLAR

Bir zamanlar, resmi bayram kutlamalarının adresi; TPAO’nun emektar stadı idi. 1977 Yılının Gençlik ve Spor Bayramı’na Batman Lisesi bando takımı renk katmıştı. Batman Lisesi’nin emektar öğretmenlerinden merhum Namık Dikici, Cemalettin Ekmen, Hüseyin Edis ve Sait Öztüzün ile liseli öğrencilerden Hülya Atasoy,  Adil Çelik, Nusret Erpolat ve Ali bey bayram hatırası çekmiş. Eski bayram törenlerinin gölgesinde geçtiği TPAO’nun emektar Beyaz saray binası yıllar önce yıkılmıştı.

MİSAFİRHANEDE YILSONU ETKİNLİĞİ

Site Mahallesi’ndeki Petrol Ortaokulu eski mezunlarından siyah-beyaz bir kare. 1980 Yılında mezun olan Site’deki gençler, yıl sonu etkinliğini TPAO’nun konuk ağırlama mekanı olarak bilinen ‘1 Nolu Misafirhane’de düzenlemişti. Mezuniyet etkinliğinde bir araya gelen gençlerden bazı simalar; Metin Akın, Tuna Durmaz, Mehmet Akın ve İrfan Tapan.

1970’LERİN MEYDANI

Batman’ın ilk Cumhuriyet meydanının, 1970’li yılların manzarası böyleydi. Çok katlı yapıların olmadığı meydanın çevresinde ilk taşlı konak olarak şimdi ki Öncü İş Merkezi’nin yeriydi. Eski polis merkez binası, eski Demir oteli, Gör (pasajı) İş Merkezi, Ziraat ve Türkiye İş Bankası binaları meydanın çevresini çevreleyen yapılardı. 1977 Yılının Gençlik ve Spor Bayramı’nda Batman Lisesi bando takımından Adil Çelik’in de yer aldığı eski öğrencilerin çoğu Batman dışında.

Editör: TE Bilişim