ESKİ ÇARŞININ KALBİ MEYDANDI

Bir dönemler Batman’ın eski çarşısının kalbi Cumhuriyet Meydanın çevresinde atardı. 1. ve 2’nci Caddeye hayat veren ve 1957 yılında ‘Meydan’a dönüşen tarihi Cumhuriyet alanı sayısız bayram kutlamaları, miting ve etkinliğe ev sahipliği yaptı. Son 10 yılda eski meydanın görünümü de değişti. Petrol kentinin sembolü olan ‘At Başı’ figürleri de kentin güzergahlarına ayrı bir görünüm kazandırmıştı.

AKYÜREK’TE MAHALLİ TAKIM; TOPRAKSPOR

Yıl, 1971. Akyürek Mahallesi gençlerinin oluşturduğu Toprakspor, o dönemler amatör takımlara kafa tutardı. TPAO sahasında düzenlenen ‘mahalli’ takımların yaz turnuvasında Toprakspor kupada final oynayan ekipti. İşte 49 yıl önce Toprakspor’da forma giyenler; Merhum Ahmet Günbattı, Vahap Akbaş, Doğan, Candar Toprak, Gazanfer Toprak ve Nihat. (Oturanlar) merhum Beşir Kanşiray, Abdullah Atman, Metin Alptekin ve Tevfik.

70’Lİ YILLARDA AMATÖR FUTBOLCULAR

1972-73 Sezonunda Batman amatör kümede ‘derbi’ müsabaka iki eski kulüp Petrolspor ile Batman Gençlikspor arasında olurdu. Sahada rakip olan eski futbolcular, maç öncesinde bir araya gelip hatıra fotoğraf da çekerdi. İşte TPAO sahasındaki eski Petrollü ve Gençliksporlu bazı futbolcular; Metin Alptekin (Batman Gençlik), Şemsi Çelik (Petrol), kaleci Münir (Petrol), (Oturanlar) İhsan Bedük (Batman Gençlik), Sedat Özsümer (Petrol) ve merhum İbrahim Gör (Batman Gençlik)

BATMAN’IN FUTBOLCULARI TURNUVADA

Yıl, 1984. Yer, Diyarbakır eski şehir stadyumu. Diyarbakır’daki turnuvaya katılan Batman’ın eski futbolcuları; (Ayaktakiler) Munir, Methi, İkram, Orhan, Hasan, Naci. (Oturanlar) Metin, Ebedin Satıcı, Ahmet, Mehmet ve Fadıl. Bu siyah-beyaz karede yer alanlardan Hasan Akınbay ve Ebedin Satıcı yaşama veda etti.

CENTİLMEN FUTBOLCULARDI

Batman Petrolspor’un eski amatör takımlarında forma giyen futbolcular arasında ‘centilmen’lik ön plandaydı. Emektar sahada Petrollü eski futbolculardan Sedat Özsümer, eski Gençlikspor’lu futbolculardan Metin Alptekin, İhsan Bedük ve merhum İbrahim Gör’le bir maç öncesinde.

TPAO’DA ÜNİTELER ARASI TURNUVASI

Yıl 1981… TPAO’nun Üniteler arası futbol turnuvasına katılan ‘Sondaj ekibi’ şampiyon olmuştu. TPAO Batman eski Bölge Müdürü Talat Atalay’ın kupa kaldırdığı turnuvada objektife yansıyan eski futbolculardan Metin Alptekin, Kadir Çelik ve Kadir Gayretli de kupayı kazanmasının sevincini yaşayan TPAO’nun eski mensuplarıydı.

Editör: TE Bilişim