ÇUBUKLU FORMA PETROL’ÜN UĞURUYDU

Batman’ın 61 yıllık Futbol Kulübü Petrolspor, eski Diyarbakırspor’dan sonra Doğu ve Güneydoğu’nun köklü kulüplerinden. 1972-73 Futbol sezonunda Ağrılı Teknik Direktör Nihat Tuğaç’ın başında olduğu Kırmızı-Beyazlıların ‘çubuklu’ forması, futbolcuların ‘uğur’u sayılırdı. İşte Petrol’ün geçmişte ‘Efsane’ kadrosu; “(Ayaktakiler) Kaleci Mithat, Müjdat, İsmail Bağdu, Ağrılı Mehmet Ali, Şinasi Bayam, Elazığlı kaleci Münir, Teknik Direktör Nihat Tuğaç ve Ceylan. (Oturanlar); Mehmet Tan, Şemsi, Abit, Faik Babaoğlu ve Silvanlı Vahit.”

PETROL’ÜN DEĞİŞMEZ ÜÇLÜSÜYDÜ

1970’li Yıllarda ‘Amatör’ olmasına rağmen dönemin 2. lig takımlarından komşu Diyarbakırspor ile Mardinspor’la yaptığı özel maçlarda kök söktüren Petrolspor’un başarılı futbolculara transfer teklifi yağıyordu.Malzeme ve tesisleriyle bir çok kulübü geride bırakan Batman Petrolspor’dan futbolcular  ayrılmak istemiyordu.  İşte bir zamanlar Kırmızı-Beyazlıları başarıdan başarıya taşıyan üç sima… Ceylan, Şinasi ve kaleci Mithat. Şimdilerde bu üç emektar da Batman dışında yaşıyor.

KIRMIZI-BEYAZLILARIN EFSANE KADROSU

1970-71 Sezonunda Fenerbahçe’nin eski kalecisi Muharrem Özkan’ın Teknik Direktörlüğü’ne getirildiği Batman Petrolspor, Batman amatör kümenin yanı sıra bölge takımları arasında kalesinde ‘gol’ görmeyen ekipti. İşte Petrolspor’un o muhteşem kadrosu. Siirt’te bir maç öncesinde siyah-beyaz karede yer alanlar; “Kaleci Mithat, Vanlı Sacit, Şinasi, Süleyman Güç, Sivaslı Şazi ve İsmail Baysal. (Oturanlar), Merhum Rasim Baysal, Yunus, Çetin, Silvanlı Vahit ve Yaşar Barut.”

TPAO’NUN EMEKTARLARI ARAMIZDA YOK

Yıl, 1988. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olan Adıyaman İşletme Müdürlüğü, Batman’daki tecrübeli petrolcülerin sorumluluğundaydı. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nden Adıyaman’a gidenlerin başında eski Hukuk Müşaviri Malatyalı avukat Selami Yücel yer alırdı. Adıyaman’ın bir tesisinde mola veren Batman’ın eski petrolcülerine Adıyamanlı bir sanatçı, müzik ziyafeti çekmişti. Karede yer alan TPAO’nun eski elemanlarından Feremez Durmaz, Yusuf Demirdağ ve Avukat Murat Ocak, yaşama veda etti. Geride ise bu kare kaldı.

KRİSTAL’IN EMEKÇİLERİYDİ

Burası TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün Kristal parkı. Personelin yemek yediği yer, Kristal’in zemin katıydı. 1992 Yılında çekilen bu karede yer alan eski pasta ustası ve emekli olduktan sonra da gazetecilik yapan Şehmus ustabaşı, Bedri Elmas ve merhum Zeki Çiçek, objektiflere böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim