70’LERDE RAMANSPOR

Batman’ın ilk mahalli takımlarından biri de Ramanspor’du. Amatör takımının ‘yok’ denecek kadar az olduğu 50 yıl öncesinde, Batman’ın Raman Mahallesi’nde gençlerin kurduğu takımda forma giyenler; “Ayaktakiler; emekli eğitimci Nuri Yıldız, Süleyman Çınar, Selim, Salih Özdemir, Muhittin Özçelik, Faris Özdemir, kaleci Aydın İnsel. (Oturanlar); Kaya Tangüner, Mehmet Özdaş, Mehmet İnağ, Hüseyin Akınbay ve Ferhat Ramanlı.” Bu kadroda yer allan bazı simalar şimdilerde aramızda yok.

TPAO SİTE HAVUZU

Bir zamanlar TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün ‘Site’ Havuzuna gençler büyük ilgi gösterirdi. Site Mahallesi’ndeki yüzme havuza Batman Lisesi eski öğrencileri de ilgi gösterirdi. İşte 1970’li yılların ortalarında Faysal Müftüoğlu, Mesut Tekince, İrfan Tapan ve Salih Bayar’ın havuz başındaki siyah-beyaz karesi.

2000’LERİN YÖNETİCİLERİ

2000’li Yılların başına kadar Batman Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek’ti. Batman’dan ataması çıktıktan sonra bazı büyük şehirlerde görev yapan Bölek, geçen yıla kadar Bursa Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı görevini sürdürüyordu. 2000’li Yılların başında Batman Valiliği yapan İsa Parlak ile eski Kültür merkezi konferans salonunda bir panelde Bölek ve bazı konuklar, objektifimize böyle yansımıştı.

EĞİTİM FAKÜLTESİ GİBİ LİSEYDİ

1974-75 Eğitim-öğretim sezonunda Batman Lisesi bahçesinde mezunların, tarihi lise bahçesinde hatıra kare çeken simalar; (Ayaktakiler) Nurettin Kıyançiçek, Bahri Tunç, Süleyman Taz, Nusret Koyuncu, Aytekin Nazik. (Oturanlar); Merhum Halil Özmen, Murat Mungan ve Abdurrahman Ersoy.

ESKİ PAMUK ÇIRÇIR FABRİKALARI YOK

Bir zamanlar ‘Beyaz Altın’la gündemde olan Batman’da, çok sayıda pamuk çırçır fabrikaları vardı. Son yıllarda ‘Beyaz Altın’ın yerini ‘mısır’ aldı. Batman’ın çevresindeki çırçır fabrikaları da bir bir kapandı. Yüzlerce kişiye istihdam imkanı sağlayan ‘Beyaz Altın’ı işleyen çırçır ve yağ fabrikalarının bir bölümü komşu Bismil ilçesine taşınmıştı.

Editör: TE Bilişim