10 PARMAĞINDA 10 MARİFET BERBER

Batman’ın eski berberlerinden Mehmet Cevat Özcan, eski jilet kutularından İstanbul-Boğaz köprüsü maketi yaptığında haber olmuştu. 1973 Yılında Batman’da eski Milliyet Gazetesi Muhabiri ve Stüdyo Kemal Fotoğraf mekanın sahibi Kemal Tapan, jilet kutularından Boğaz köprüsünün maketini yapan emektar berber Özcan’ı Milliyet Gazetesi’nin sayfalarına taşımıştı. Batman’da halen berberlik yapan Özcan’ın yıllar öncesinde eserini inceleyen eski Atatürk Ortaokulu mezunu İrfan Tapan ve Nurettin Bayam, berber Özcan ile birlikte objektiflere böyle yansımıştı.

AYRILMAZ ÜÇLÜYDÜ

Batman Lisesi eski mezunlarından Salih Bayar, İrfan Tapan ve Faysal Tunç, okul yıllarında ayrılmaz üçlüydü. Okul dışında da zamanlarının çoğu birlikte geçen Bayar ve Tunç Batman dışında yaşamını sürdürürken, fotoğraf sanatçısı İrfan Tapan, Özel İdare’de görev yapıyor.

70’LERDE ÇARŞI’NIN GENÇLERİ

Batman’ın eski mahallelerinden Çarşı’nın 1970’li yılları… Ahmet Şen, Fethullah Tekince, Beşir Şen, Salih Bayar, Burhan Keskin ve İlhan İraz’ın ‘Çocukluk ve gençlik’ yılları Çarşı Mahallesi’nde geçti. Petrol kentinin Çarşı Mahallesi’nde yetişen gençlerin, çoğu şimdilerde bu semt dışında yada başka ilde yaşıyor.

ESKİ HASANKEYF KÖPRÜSÜNDE HATIRA KARE

1970’li Yılların ortalarında tarihi ilçe Hasankeyf’ten bir hatıra kare. Batmanlı gençlerin şimdilerde baraj suları altında kalan eski Hasankeyf köprüsünde 45 yıl önce Hasankeyf köprüsünde çektikleri hatıra kerede yer alanlar; “Beşir Şen, Veysi Törün, Faysal Tunç, İrfan Tapan, merhum Ahmet Turgut ve Salih Bayam.”

BATMANLI GENÇLERİN AKARSU SEVGİSİ

Neredeyse Batman kent merkezinin dibinde akan Batman Çayı dün olduğu gibi bugün de gençlerin ilgi gösterdiği adreslerden biri. Pikniğe çıkan gençler, müzik dinlemek için teybi alır, Batman Çayının yolunu tutardı. İşte 45 yıl önce Batman Çayı kıyısında piknik yapan gençlerden Beşir Şen, Fahri Tunç, Fethullah Tekince, İrfan Tapan ve Muhittin Arık’ın, bir birilerine olan birliktelik ve bağlılığın fotoğrafı.

Editör: TE Bilişim