40 YILI BATMAN’DA GEÇEN DOKTORDU

Aslen Hatay-Erzinli Dr. Cengizhan Özer, 1960 yılında hükümet tabibi olarak Batman’a atanmıştı. TPAO’nun ilk sondaj müdürlerinden Melih Genca’nın ısrarı üzerine TPAO’nun Dispanserinde 40 yılı aşkın süreyle görev yapan Dr. Özer, 1994 yılında emekli olduktan sonra Ankara’ya yerleşti. Batman’da merhum Kadir Sungur’la uzun yıllar TPAO Dispanser’de görev yapan Özer, Şubat ayından bu yana tedavi görüyordu. Batman ve TPAO’nun ilk doktorlarından Özer, TPAO’da emekli olduktan sonra kısa bir dönem Batman’da özel muayene de açmıştı. Evli ve iki çocuk babası 87 yaşındaki Özer’in vefatı TPAO eski çalışanları arasında büyük üzüntü yarattı.

70’LERİN MOBİLYA-BEYAZ EŞYA MAĞAZASI

Yıl 1973. Burası Eski Tekel Caddesi’nin girişinde aslen Siirtli aile Atakav ailesine ‘Mobilya ve beyaz eşya mağazası.’ İş insanı merhum Cabbar Atakav ile kardeşi Selim Atakav’ın işlettiği mağazada hatıra kare çekenler; Selim Atakav, Bedri Borak ve Ali Ulu.

RAMAN DAĞI, GENÇLERİN PİKNİK ALANIYDI

Türkiye’de petrolün ilk dağı olarak bilinen Raman, bir zamanlar Batmanlı gençlerin piknik alanıydı. Hafta sonra Raman Dağı’nda piknik yapan Batman’ın eski gençliğin arasındaki diyalog dikkat çekiciydi. Hayrettin Önen, Bedri Borak, Yaşar Öğrü, Bülent Alboğa ve Diyarbakırlı Yılmaz. Yeni nesil gençlik, şimdilerde o eski doğal ortamdan çok uzak.

SİTE’DE ARABA TURU

Yıl, 1979. Burası TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün eski çamlık bölgesi. Batman’ın tanınan iş insanlarından Bedri Borak, arkadaşlarıyla Site’nin caddelerinde özel aracıyla turlarken, objektiflere böyle yansımıştı.

ESKİ DÜĞÜNLER GERİDE KALDI

1980’lerde Batman’dan bir düğün hatırası. Üç gün, üç gece süren o eski düğünlerin yerini şimdilerde salonlara sığdırılan 2 saatlik düğünler aldı. İşte 45 yıl öncesinden bir düğünden manzara. Gece yarılarına kadar süren düğünler, yeryüzünün en güzel düğünleriydi. İşte o düğüne katılan Batmanlı bazı simalar; Bedri Borak, İhsan Billür, Mehmet Güneş, Öner Demir, Mecit Baduk, Faysal Demir ve Aydın Önen.”

Editör: TE Bilişim