ESKİ BAKAN CEVHERİ VE ÇAĞDAŞ

Yıl, 1993. Yer, Batman Öğretmenevi bahçesi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinliğe katılan eski Bakan Necmettin Cevheri, Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş’ı elinden düşürmemişti. Dönemin OHAL Valisi Ünal Erkan ve Şanlıurfa eski Valisi Ziyaettin Akbulut’la Batman’a konuk olan eski Tarım ve Köy İşleri Bakanı Necmettin Cevheri’ye, Batman eski Valisi Salih Şarman, Milli Eğitim eski Müdür Yardımcıları Mehmet Özen ve merhum Süleyman Manap da eşlik etmişti. Öğretmenevi bahçesindeki etkinlikte eski Bakan Cevheri, Çağdaş’la objektiflerimize böyle yansımıştı.

ESKİ YÖNETİCİLER KADRAJA SIĞMAMIŞTI

Yıl, 1996. Burası eski Batman Valiliği konağı. Eski il yöneticileri, eski hükümet konağı bahçesinde kadraja sığmamıştı. Batman’ın Cumhuriyet Caddesi’nde eski Kaymakamlık ve Valilik olarak kullanılan eski binan alanı, şimdilerde Meydan Ortaokulu’na dönüştürüldü. İşte eski yöneticilerden bazı simalar; Eski İl Müftüsü Cüneyt Kavşut, Ekrem Kaya, Eski Yazı İşleri Müdürü Sabri Bilge, İzzetin Siraçoğlu, Faysal Kartal, Şerif Yağdıran, Nuri Kaçmaz, Şehmus Kartal, İhsan Güç, Ali Tarhan, Tayyip Kırşan, Abdulkadir Ekmen, Yahya Hazar ve diğer il yöneticileri. Bu yöneticilerin bazıları yaşama veda etti. Eski yöneticilerin tamamı emekliye ayrıldı.

PETROL-İŞ’TE ESKİ YÖNETİCİLER

Petrol-İş Sendikası Batman Şube’sinde uzun yıllar yönetim kurulunda yer alan Celal Tekin, TÜPRAŞ Batman Rafinerisi’ndeki eylemlerin organizasyonluğunu üstleniyordu. Yerel gazetelerde ‘Karikatör’lük de yapan Tekin, yakalandığı hastalığa yenik düşmüştü. İşte Tekin’in, TÜPRAŞ tesisleri içindeki eylemden bir kare.

CİNDORUK, DTP İL BİNASINI AÇMIŞTI

Demokrat Türkiye Partisi eski Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Batman İl teşkilatının açılışını dönemin İl Başkanı Hüseyin Yaşar ile birlikte yapmıştı. 1997 Yılında Yaşar, GAP eski Oteli arka bölümünde DTP İl Teşkilatını açmıştı. İşte eski siyasetçi Cindoruk ile Şimdilerde CHP Batman İl başkanlığını yapan Yaşar’la birlikte DTP hatırası. DTP’nin kurucuları Hüsamettin Cindoruk ve İsmet Sezgin, 3 Kasım 2002 seçimlerine DYP listelerinden katılmıştı.

BATMAN’A BÜYÜK İBADETEVİNİ KAZANDIRDI

İş insanı merhum Şevket Başak, Belde Mahallesi’ne Batman’ın en büyük ibadet evini kazandıran simaydı. 1994 Yılında yapımını tamamladığı caminin açılışına dönemin Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz’ı, davet eden Başak’ı, eski İl Müftüsü Cüneyt Kavşut yalnız bırakmazdı. İşte merhum Başak ile Cüneyt Kavşut’un, Kristal Park’taki hatıra karesi.

Editör: TE Bilişim