1997’NİN BATMAN VALİSİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ

Yıl, 1997’nin Mart’ı. Yer, Batman’ın ilk günlük gazetesi Batman Çağdaş’ın eski idare binası; ‘Tekel  Caddesi’ olarak bilinen ‘Gülistan Caddesi’ndeydi. Çağdaş’ın ziyaretine gelen Batman’ın eski Valilerinden Necati Develioğlu’na eşlik eden dönemin Batman Emniyet Müdürü Emin Körpe, Batman Çağdaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan’ın, yerel medyanın sorunları hakkında bilgi almıştı. Develioğlu, Salih Şarman’dan sonra Batman Valiliği’ne atanmıştı.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE PARA ÖDÜLÜ

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün bir dönemler gelenekselleştirdiği ‘Resim Yarışması’na Batman’daki ortaokul ve lise öğrencileri de katılırdı. Yıl, 1997. Dönemin TPAO Bölge Müdürü Erdal Ahıska, dereceye giren öğrencilere para ödülünü vermişti. İşte Öğretmenevi’nde düzenlenen ödül töreninde eski Bölge Müdürü Ahıska, resim yarışmasında dereceye giren öğrenciye para ödülünü verirken, öğretmen ve öğrenciler de objektiflerimize böyle yansımıştı.

KAYBETTİĞİMİZ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ

Yıl, 1996. Batman’ın Milli Eğitim Müdürü Kahramanmaraşlı Tevfik Kale idi. Kırsaldaki eğitim yuvalarını denetleyen Kale, ilkokul öğrencilerine kırtasiye yardımında bulunmayı da ihmal etmezdi. Batman’da çalıştıktan sonra memleketi Kahramanmaraş’a giden Kale, yakalandığı amansız hastalığa yenik düşmüştü. Köy ilkokulunda yıllar önce Batman Çağdaş’ın sararan arşivinde yer alan o karede Milli Eğitim Müdürü Kale yaşama veda ederken, belki de o yaşlı dedeler de şimdi aramızda değil.

BATMAN’IN TURİZM İL MÜDÜRÜYDÜ

Batman, 1990’da ‘İl Turizm’ Müdürlüğü’ne eğitimci olan Elazığlı Ahmet Bulduk atanmıştı. Daha önce Kültür’ün bağlı olmadığı Turizm Müdürlüğü görevini uzun süre Bulduk sürdürmüştü. İl Turizm Müdürlüğü’nün Muhasebeciliğini ise Mehmet Oğuz üstlenmişti. Bulduk, iki il teşkilatın birleşmesinden önce Turizm Müdürlüğü görevini yürüttü. Bulduk, yakalandığı hastalıktan hayatını kaybetti. Oğuz, ise bir süre önce kurumdan emekli olduktan sonra Ankara’ya yerleşti. İşte 1992 Yılının Turizm Haftası’nda Cumhuriyet Alanındaki Atatürk büstüne çelenk bırakan Bulduk ile Oğuz, objektiflerimize böyle yansımıştı.

KUMBARACIBAŞI VE ÇETİN, BATMAN LİMANINDA

20 Kasım 1991 ile 17 Temmuz 1994 yılları arasında Bayındırlık ve İskan Bakanlığını yapan Onur Kumbaracıbaşı, eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin’le birlikte Batman’a geldiği yıl; 1993’tü. O dönemlerde Mehmet Ağar da Emniyet Genel Müdürü idi. Apron’un olmadığı Batman hava limanında dönemin üst düzey yetkililerinin de karşıladığı Kumbaracıbaşı ve Çetin’in, geride kalan Batman hava limanı hatırası.

UNUTULMAZ VOLEYBOL TURNUVALARI

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Batman Bölge Müdürlüğü’nde Üniteler arası ‘Voleybol Turnuva’larında heyecan dinmezdi. Gelenekselleştirilen turnuvalarda ise kapalı spor salonu dolup taşardı. 1977 Yılında Melih Gencay Kapalı Spor salonunda düzenlenen turnuvanın gözde ekiplerinden İnşaat Bakım Başmühendisliği idi. İşte o Voleybol takımında forma giyenler; “Büro Şefi Tuncay Özkan, Köksal Aksu, Nejat, Burhan Bayraktar, merhum Yıldırım Akkor. (Oturanlar); merhum Uğur Erçoklu, Muhsin Okutmuş, merhum Sait Yıldız ve Hasan Kılıç.”

Editör: TE Bilişim