LİSE’DE GEÇEN BİR ÖMÜR

Batman Lisesi’nde 1980 ila 2007 yılları arasında öğretmenlik yapan Orhan Alpaslan, mezun ettiği başarılı öğrencileri arasında Kayseri Milletvekili Şehmus Günaydın,  Milletvekili Ziver Özdemir, ressam-sanatçı Ahmet Güneştekin, Giresun Vali Yardımcısı Hasan Tanrıseven, Batman Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, iş insanları Ferhat Nasıroğlu, Medeni Demirkale, avukatlar Ekrem Öztaşkın ve Şah Onur gibi simalar yer aldı. 66 Yaşındaki Orhan Alpaslan ömrünün yarısından fazlasını Batman Lisesi’ne verdi. İşte emekli eğitimcinin 80’li yıllarda lise giriş kapısında çektiği siyah-beyaz karesi.

MEYDANDA BAYRAM COŞKUSU

Batman Lisesi’nde yılları geçen Orhan Alpaslan, resmi bayramlarda öğrencilerin ‘Bayram Coşkusu’na ortak olurdu. Batman Lisesi’nde bir süre öğretmenlik yapan ve şimdilerde İstanbul’a yerleşen Bahattin Demirci ile 1987 yılında Cumhuriyet Meydanında 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenine katılan Orhan Alpaslan’ın arkasında Öncü Eczanesi dikkat çekiyor.

ÖĞRENCİLERİYLE BİR ARKADAŞ GİBİYDİ

Batman Lisesi’nde Sosyal Bilgiler ile Coğrafya-Tarih derslerine giren ‘Efsane Eğitimci’ Orhan Alpaslan yeri geldiğinde öğrencilerine bir baba şefkati, yeri geldiğinde de arkadaş gibi davranırdı. İşte Orhan Alpaslan’ın Batman Lisesi’nde çalıştığı okul müdürleri; “Mehmet Beştaş, Mehmet Sarıcan, Baki Sevgili, Salih Günaydın, Şehmus İşcan, Şehmus Kalkan, İbrahim Özgen ve İzzettin Çağrı.”

OKULDA NÖBETÇİ ÖĞRENCİLERLE

“Meslek hayatımda iki kuşat okuttum” diyen Batman Lisesi’nin efsane öğretmenlerinden Orhan Alpaslan, lisede idarecilik yaptığı dönem de nöbet tutan öğrencilerle bir araya gelir, sohbet ederdi. İşte 1986-87 eğitim-öğretim yılında lise girişinde nöbet tutan ve uzun yıllar TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde Personel Müdürlüğünü yapan Nizamettin Özdemir’in de aralarında bulunduğu bir grup liseli öğrencilerle hatıra kare çeken ‘Efsane eğitimci’ lakaplı Orhan Alpaslan.

80 DARBESİNDE GÖREVE BAŞLADI, GÖZALTINA ALINDI

12 Eylül 1980 Darbesi’nden sonra Batman Lisesi’nde göreve başlayan Orhan Alpaslan, gözaltına alındı. Batman ve Siirt’te 48 gün süreyle gözlem altında tutulan Alpaslan, 2007 yılına kadar da Batman Lisesi’nde kesintisiz çalıştı. Öğrencilik yıllarının da geçtiği liseden kopmayan Alpaslan, idarecilik yaptığı yıllarda sevdiği öğrencilerden İbrahim Egi, şimdilerde Ankara-Keçiören Belediyesi’nde memur olarak görev yapıyor. Egi ile Alpaslan’ın hatıra karesinde pencereden eski Batman Ortaokulu ve ek binası da objektife yansımış.

Editör: TE Bilişim