BATMAN LİSESİ’NDE BAYRAM HATIRASI

Yer, Ziya Gökalp Mahallesi’ndeki Batman Lisesi bahçesi. Yıl, 1982… 19 Mayıs ve Gençlik Spor Bayramı’na hazırlanan ‘Bando Takımı’ndaki bazı öğrencilerin de aralarında bulunduğu bayram hatırasında yer alan eski liselilerden bazı simalar; “Necmi Akman, Muzaffer Dabakoğlu, Orhan Arıkan, Abdurrahman Gökçe ve Cemal.” Bu öğrencilerin çoğu şimdilerde Batman dışında yaşıyor.

İSPANYOL PAÇALI PANTOLON MODASI

Batman’da 1990’larda 19 Mayıs İlkokul Müdürlüğünü yapan merhum Sıtkı Abdioğlu, TPAO emeklisi Aydın İleri ve emekli Müfettiş Veysi Yarış, 1970’lerde moda olan İspanyol paçalı pantolonları tercih ederdi. Gençlerin tutkusu olan bol paçalı pantolonlar 1980’lerin ortalarına kadar modaydı.

70’LERDE GENÇLERİN KÜLTÜR EVLERİ GİBİ

50 Yıl öncesinin kıraathane ve çay ocakları günümüzün ‘Kafe’si oldu. İşte 1970’lerden bir kare; sosyalleşme, bilgi ve dostluk yeri çay ocağının eski taburelerinde sohbet eden gençlerden bazı simalar; Seyfettin Mete, Veysi Mete, Aydın İleri ve Gürsel Saygu.

BEYAZ SARAY’IN ESKİ AŞÇILARI

Yıl, 1980. Burası TPAO’daki eski Beyaz Saray binasının önü. Yıllarca ‘Beyaz Saray’ın mutfağında aşçılık yapan Zekeriya Kılıçduran, merhum Süleyman Konyaç, TPAO emeklisi-gazeteci Şehmus Ustabaşı, Siraç Gülşen, Süleyman Özalp. (Oturanlar), Süleyman Songa, Halil Çiçek ve Şefik Aksoy. Yıkılan Beyaz saray binası karşısındaki emektar TPAO futbol sahası da son dönemlerde kapalı tribüne kavuştu. Saha zemini de sentetik halıya dönüştürüldü.

ADANALI AŞKIN HOCA VE ÖĞRENCİLERİ

Batman Sanat Enstitüsü’nün ilk öğretmenlerinden biri de Adanalı Aşkın Abeş’ti. Öğrencilerine bir baba şefkati gösteren Abeş’in, yine lisenin ilk öğrencilerinden Aydın İnsel ve Mehmet Kara ile atölye giriş kapısında çektiği siyah-beyaz kare.

19 MAYIS BAYRAMI HATIRASI

Tarih, 19 Mayıs 1969… Yer, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü sahası… Gençlik ve Spor Bayramı’na futbol takımıyla katılan Batman Sanat Enstitüsü’nün torna, tesviye atölye şefi Sabahattin Koşal, dönemin lise futbol takımında da forma giyen TÜPRAŞ emeklisi Muzaffer İnağ ile objektiflere böyle yansımıştı. İnağ, Batman Gençlik Spor’un da kaleciğini yapmıştı,

Editör: TE Bilişim