ÖĞRETMEN OKULU YEMEKHANESİ

Tam 52 yıl önce Çorum Öğretmen Okulu’na da okuyan öğrenciler arasında Batmanlı eski eğitimciler de vardı. 1971 Yılında Çorum Öğretmen Okulu’ndan mezun olan Sadun Çiftçi ile İsmail Direk’in de aralarında bulunduğu çiçeği burnundaki eğitimciler yemekhanede kuru fasulye ve pilav ziyafetinde. Su sürahileri, bardak ve porselen tabaklarda kuru fasulye ile pilavın masalarında olduğu öğrenciler, mermerden sütunlara bırakılan sepetlerden ekmek aldığı o eski Öğretmen Okulu yemekhanesinde Batmanlı Sadun Çiftçi, objektiflere böyle yansımış.

ŞIKLIĞIYLA BİLİNEN EĞİTİMCİYDİ

Batmanlı emekli eğitimci Sadun Çiftçi, 1970’lı yıllarda Öğretmen okulunu okuduğu Çorum’da, şıklığıyla bilinen eğitimcilerden biriydi. Bir zamanlar Batman’ın usta terzilerinden merhum Latif Gün’ün yaptığı takım elbiselerle dikkati çeken Çiftçi, başarılı öğrenciler arasındaydı. 5 Nisan 1971 Tarihinde Yozgat’ın Alacahöyük’te tarihi dokunun olduğu bölgeye turistik gezi düzenleyen dönemin öğretmen adayları arasındaki Batmanlı Sadun Çiftçi, şık elbiseleriyle objektiflere böyle yansımıştı.

ÖĞRENCİLER BİLGİ YARIŞMASINDA

Yıl, 1992. Yer, Karşıyaka Mahallesi’ndeki 100. Yıl eğitim yuvası. Balpınar beldesinin Zorköy’deki eğitim yuvasında 14 yıl süreyle çalıştıktan sonra Batman’ın Karşıyaka Mahallesi’ndeki 100 Yıl ilkokuluna atanan Sadun Çiftçi, öğrencilerine baba şefkati gösteren bir eğitimciydi. Şimdilerde emekli olan Çiftçi, 30 yıl önce 5’nci sınıflar arasında düzenlenen ‘Bilgi Yarışması’nda okulu 2’nci olmuştu.

BALPINAR’DA PİKNİK GÜNLERİ

Bir zamanlar yörenin örnek meralardan biri Balpınar’a komşu olan alandı. 1960’lı Yılların ortalarına doğru Batman’ın öğretmen adaylarından İsmail Direk ile Sadun Çiftçi, Balpınar beldesinin çevresindeki merada bu hatıra kareyi çektirmişti.

BİLGİSAYARLARIN OLMADIĞI DÖNEMLER

1990 Yıllarının başında eğitim yuvaları henüz bilgisayarlarla tanışmamıştı. Okullardaki idareciler, zor şartlarda çalışırdı. Öğrenci kayıt defteri ve diğer kırtasiye malzemeleri okullar için sorun olurdu. 2000’li Yıllarda okullar bilgisayarla buluşunca, öğretmen ve idareciler de rahat bir nefes almıştı. İşte 100. Yıl Okul’un da dönemin okul idarecileri Sadun Çiftçi ile okul mutemedi Hamit Çiftçi’nin çalışma odasında çektikleri hatıra karesi. Mutemet odasındaki dövizde dikkat çeken yazı; “Paranızı sayarak alınız. Sorumluluk kabul edilmez.”

SANAT ENSTİTÜSÜ’NÜN İLK MEZUNLARI

Batman Sanat Enstitüsü’nün ilk mezunları, bir süre Konya Seydişehir Alüminyum Madencilik Şirketi’nde de çalıştı. 1970 Yılında Batman’dan Seydişehir’e giden Batman Sanat Okulu’nun ilk mezunlarından merhum İbrahim Diken, Muzaffer Değirmen, Casım Başar, Edip Özbek, Malatyalı Hakan, merhum Niyazi Rende, Enver Yurdam, merhum Kamuran Başar ve Zeki Beydağ’ın, Etibank yemekhanesinde çektiği siyah-beyaz kare.

Editör: TE Bilişim