BİR ZAMANLAR SANAT ENSTİTÜSÜ

Bir zamanlar Batman’da meslek edinmek isteyenlerin tercih ettikleri eğitim yuvası Sanat Enstitüsüydü. Daha sonra Endüstri Meslek Lisesi’ne dönüştürülen Batman’ın ilk liselerinden Sanat Enstitüsü ile Kız Sanat Okulu’nun karma bandosu resmi bayramların olmazsa olmazıydı.

AYRILMAZ İKİLİYDİ

Yıl,1969. Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin yapıldığı yer emektar TPAO sahasıydı.  Batman Sanat Enstitüsü’nün bando takımında yer alan Abdurrahman Uçak ve İsmail Bağaç, o dönemler sahada diz boyu bulan çimler arasında bu hatıra kareyi çekmişti.

SANAT ENSTİTÜSÜ FAKÜLTE AYARINDAYDI

Batman’ın eski liselerinden Sanat Enstitüsü, fakülte ayarında liseydi. Sanat Enstitüsü’nün ilk eğitimcilerinden merhum Cengiz Günuğur çocukları kadar sevdiği eski öğrencilerle okul girişinde bu hatıra kareyi çekmişti. Zübeyir Erdem, Abdurrahman Uçak, Cengiz hoca, Derviş Erdoğan, Ekrem Alatekin. (Oturanlar) Emin Rençber ve Süleyman Gündüz’ün çektiği bu kare üzerinden 50 yıl geçti.

MOBİLYA USTALIĞINI LİSE’DEN ÖĞRENDİ

Batman’ın eski mobilya ustalarından biri Beşir Çekmen’di. Bir dönemler Batman Belediyespor’un emektar amigosu Ayhan Işık ile Turuncu-Mavili ekibin maçlarını kaçırmayan Çekmen, Sanat Enstitüsü’nün Mobilya Atölyesi’nde yetişen iyi mobilya ustalarındandı. İşte Çekmen’in İbrahim Fidan’la 1972 yılında Sanat Enstitüsü’nde çektiği siyah-beyaz kare.

PETROL’Ü PROFESYONELLİĞE GÖTÜREN KADRO

Bundan 36 yıl önce Batman Petrolspor’u, profesyonelliğe götüren kadro buydu. 1986  Yılının Mayıs’ın da Aydın’ın yolunu tutan Kırmızı-beyazlıların kadrosu TPAO giriş kapısında bu hatıra kareyi çekmişti. Nevzat Fırat, Agit Balcı, Tarık Yurttaş, Hasan Çınar, Cahit Sönmez, Mustafa Güç, Bülent, Siirtli Sait, Basir Ercan, İlhan Erken, Zeki Erken, Metin Ekinci, Ayhan Demirhan, Fadıl Kayra ve Metin Sevim, objektiflere böyle yansımıştı. Bu kadroda yer alan Basir ve Agit, hayata veda etti.

AYDIN’DA ORDU’YU ELİNDEN KAÇIRMIŞTI

Burası, Aydın’ın ilk şehir stadyumu. Batman Çağdaş, Petrolspor’un bu efsane karesini 36 yıl önce dondurmuş. Orduspor’la 1-1 berabere kalıp güçlü rakibini ellinden kaçıran Petrol’ün golünü kaydeden unutulmayan forvet ise merhum Halil Türe idi… Kırmızı-beyazlı ekibin onbiri; (Ayaktakiler) İlhan, Ayhan, Nevzat, Halil, Ahmet, Veysi. (Oturanlar); Fadıl Kayra, Zeki, Tarık, Agit ve Mustafa Güç’ün yer aldığı bu onbir eski Orduspor’a zor anlar yaşatmıştı. Bu kadroda yer alan Halil ve Veysi Olgun, hakkın rahmetine kavuştu.

Editör: TE Bilişim