İZ BIRAKAN PETROLCÜLERDİ

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün eski İnşaat Bakım Başmüdürlüğü çalışanlarından hatıra bir kare. 1980’li Yıllarda İnşaat Bakım Başmüdürlüğünde görev yapan Zeki Özbek, Köksal Aksu, Muhsin Okutmuş. (Oturanlar); Yalçın Ata ve puantör merhum Salih Tikit, TPAO’nun eski İnşaat Bakım Başmüdürlüğü bahçesinde objektiflere böyle yansımıştı.

İŞBANKASI BİNASI GÖLGESİNDE BAYRAM

Burası 2’nci Cadde’nin girişi. 1960’ların başında açılan banka şubelerinden biri de Türkiye İş Bankasıydı. Cumhuriyet meydanına yıllardır ‘komşu’luk yapan banka şubesinin önünde renkli bayram törenleri olurdu. Yıl, 1970. Eski Sanat Enstitüsü bando takımındaki öğrencilerin de aralarında bulunduğu bayram hatırası karesinde Ahmet Özalbay, Zeki Özbek, merhum Emrullah Akan, Cemal Seven ve Ömer çıra var.

LİSELERDE MALAZGİRT ZAFERİ KUTLAMALARI

İki hafta önce Malazgirt Zaferi’nin 950’nci yıldönümü kutlandı. Batman’da 50 yıl önce eğitim yuvalarında kutlamalar renkli geçerdi. Eski Sanat Enstitüsü’nün ilk mezunlarından Abdurrahman Uçak, Seyfettin Ergen, İsmail Kavun hoca, Muzaffer İnağ, Derviş, Zeki Beydağ, Zeki Özbek ve Ahmet Yıldız’ın, Malazgirt Zaferi etkinliğinden bir hatıra kare.

SHELL SON AKARYAKIT İSTASYONUYDU

1960’lı Yıllarda petrol kentinde ‘motosiklet’ ve ‘bisikletler’ gençlerin tutkusuydu. Türkiye’de en fazla bisikletin kullandığı yer Batman’dı.  Petrol kentinin ilk akaryakıt istasyonlarından merhum Süreyya Boran’a ait Shell’den yakıt alan dönemin tanıdık simalarından Masum Kırşan, merhum Mustafa Kırşan ve Muhittin Köz, bu hatıra kareyi çekmiş. O dönemlerde kentin en ücra noktasındaki Shell şimdilerde kent merkezinin ortasında kaldı.

SANAT ENSTİTÜSÜ’NDE İLK MEZUNLAR

1968-69 Eğitim-öğretim yılında Sanat Enstitüsü’nün ilk mezunlarından bir grup öğrenci birarada. TPAO’nun emektar sahasında 1969 yılının Cumhuriyet Bayramı’na katılan öğrencilerin yarısı hakkın rahmetine kavuştu. İşte öğrencilerden geride kalan siyah-beyaz karede kalanlar; Mehmet Akıntürk, merhum Niyazi Rende, merhum Selahattin Savaş, merhum Vahap İşcan. (Oturanlar); merhum Hüseyin Güneştan, merhum Nuri Yeşilmen.

ÖĞRENCİLERİN ULAŞIMINI TPAO ÜSTLENİRDİ

Yıl, 1968. Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü, Raman ve diğer petrol kamplarında kalan petrolcü ailelerin çocuklarını eski otobüslerle Batman Lisesi ve Sanat Enstitüsü Lisesi’ne ulaştırırdı. Sanat Enstitüsü’nün ilk öğrencilerinden Ata Şen ve Mehmet Akıntürk, TPAO’nun eski otobüsünün önünde bu pozu vermişti.

Editör: TE Bilişim