SSK HASTANESİ’NDE KUYRUK DÖNEMİ

Yıl, 1997. SSK Batman Hastanesi’nde poliklinikler ve eczane önünde kuyruklar oluşurdu. Şimdilerde İluh Devlet Hastanesi’ne dönüşen eski SSK hastanesi 2000’li yıllar öncesinde vatandaşların akınına uğrardı. Özel hastanelerin henüz yeni yapılanmaya başlandığı Batman’da 1970’li yıllarda kurulan tek hastane konumundaki SSK’da muayene olabilmek için vatandaşlar, güneşin ilk ışıklarıyla hastanede kuyruk oluştururdu.

ESKİ BAKAN ÇULHAOĞLU, ÇAĞDAŞ’I İNCELERKEN

Yıl, 1996. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın yanı sıra Turizm Bakanlığı’nı da yapan İzmir CHP eski Milletvekili Halil Çulhaoğlu, 1996 yılında Batman’a konuk olduğunda ziyaret ettiği yerlerden biri de Belediye idi. Dönemin Belediye Başkanı merhum Salih Gök’ün makamında Çulhaoğlu, Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş’ı okurken, objektiflerimize böyle yansımıştı.

BAŞARILI EĞİTİMCİLERİ KUTLAYAN KOMUTANDI

Yıl, 1995. Dönemin Batman Hava Meydan Komutanı Albay Muharrem Atak, eğitimcilerin etkinliklerini kaçırmazdı. Batman Öğretmenevi’nin salonunda resim sergisine katılan emekli Albay Atak, dönemin eğitimcilerine sertifikalarını vermişti. Öğretmenevi’nin eski salonu ve emektar eğitimciler objektiflerimize böyle yansımıştı.

MEYDANDA ARAÇ TANITIMI

1995 Yılında Belediye makine parkını genişleten dönemin Belediye Başkanı Salih Gök, yeni aldığı iş makinelerini halka tanıtmıştı. Petrol kentinin ilk meydanı bir zamanlar önemli aktivitelerin yapıldığı yerdi. İşte dönemin Başkanı Gök’ün satın aldığı ilk makine araç parkından bir kare. Ziraat Bankası eski binası ile Öncü iş hanının 2. ve 3. katı da fotoğraf karesine yansımış.

BELEDİYE’DE İLK ÖZEL GÜVENLİK EKİBİ

1994 Yılında göreve seçilir seçilmez Belediye’de ilk güvenlik teşkilatını kuran Başkan merhum Salih Gök’tü. Belediye’nin eski çalışanlarından Şefik Aydın, Şehmus Beytüt ve Nuri Çelebi’nin de aralarında bulunduğu ilk özel güvenlik birimindeki elemanların çoğu emekli oldu. Merhum Gök, eski emektarla bu hatıra kareyi çekmişti.

ESKİ HASANKEYF FOTOĞRAFLARDA KALDI

20 Yıl öncesine kadar Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf ilçesinin genel manzarası böyleydi. Şimdilerde baraj golü altında kalan eski Hasankeyf’in bu manzarası fotoğraflarda kaldı. Batman Çağdaş’ın sararan arşivinden Hasankeyf’in eski yerleşim biriminden genel görüntü.

Editör: TE Bilişim