MEVSİMLİK İŞÇİLERİN KADRO ÖZLEMİ

Şimdilerde Tekstil kent’e dönüşen eski Tekel Yaprak Tütün İşletmesi ile Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’nde çalışan mevsimlik işçilerin düşü; ‘kadro’ almaktı. Hava limanına gelen konukların ilk geçiş yaptığı yer; eski Tekel İşletme Müdürlüğü’nün bulunduğu güzergahtı. Hava limanının eski kapısına komşu olan Tekstil kentin giriş kapısında bir araya gelen mevsimlik işçilerinin 1995 yılında taşıdıkları dövizlerde ‘Kadro’ istekleri dikkat çekiyor. Karedeki çalışanların çoğu ‘kadro’ aldı. Bazıları ise yaşamını yitirdi.

İLK LİSE BİNASI FOTOĞRAFLARDA KALDI

1968-69 Eğitim-öğretim yılında açılan Ziya Gökalp Mahallesi’ndeki Batman’ın ilk lisesinin kurucu Müdürü Gülpaşa Sezer’di. 25 Yıl önce eğitim sezonunun bitiminde bütünlemeye kalan öğrenciler, notların asıldığı eski okul binasının pencereleri önünde notları incelerken, objektiflerimize böyle yansımıştı. Karedeki binalardan biri olan ‘İlihan otel’ özel hastaneye dönüştürüldü. Liseye bir diğer komşu eski SGK binası ise depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıktırılmıştı.

ESKİ BATMAN DSP İL TEŞKİLATI

1999 Yılında DSP Batman İl Başkanı Eşref Acet idi. Merkez İlçe Başkanı ise Erdal Ömeroğlu’ydu. DSP’nin iktidar olduğu dönemde çok sayıda kişi ‘İl Başkanı’ olabilmek için başkentin yolunu tutmuştu. Batman İl teşkilatına hareketlilik kazandıran iş insanları Acet ve Ömeroğlu, 2000’li yılların başında DSP’den istifa etmişti. DSP İl teşkilatı ise 16’ncı cadde’deki eski Murat Mobilya’nın bulunduğu apartmanın üst katında açılmıştı.

99’DA PARTİLERİN SEÇİM LOKALLERİ

Yıl, 1999. Genel seçimlere iddialı giren DYP Batman’da iki Milletvekili çıkarmıştı. 1. Sıra adayı ve eski Milletvekili Faris Özdemir, Turgut Özal Bulvarı’nda şimdi ki Medikalpark hastanesi bitişiğinde açtığı seçim lokali, seçmenlerle dolup taşardı. Kaldırımlarda sohbet eden partililer ise oturacak sandalye bulmazdı. İşte Batman’da 1999 genel seçimlerinde DYP’nin seçim lokalinden bir fotoğraf.

KİRADAĞ İSTASYONU TARİH OLDU

Bir zamanlar Batman ile Beşiri ilçesi arasında ‘Kiradağ’ DDY istasyon binası vardı. Beşiri’nin ünlü dağı eteğindeki eski bina, ilgisizlikten viraneye dönüşmüştü. 2000’li Yılların başında DDY Malatya Bölge Müdürlüğü’nce istasyon binası yıktırılmıştı. DDY’nin bölgedeki tip projelerden biri olan ‘Kiradağ’ binası, köylülerin itirazına rağmen 21 yıl önce ‘yolcu’ yetersizliği gerekçe gösterilip yıktırılması çevredeki köylülerin tepkisine yol açmıştı.

Editör: TE Bilişim