*Batman’ın eski Milletvekili merhum Aydın Baran, üç oğlunun düğününü bir arada yapmıştı. Dönemin eski Batman Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mecit Korkut, köylülerle ‘halay’ çekerdi. Batman’ın eski Vali Yardımcılarından ve eski Vali Kemal Cirit, Batman’a gelen profesör ve akademisyenlere eşlik ederdi. İşte eski Batman’dan bir kesit kare.

BİR GÜNDE ÜÇ KARDEŞİN DÜĞÜNÜ

Batman’da ‘iz’ bırakan politikacılardan biri de merhum Aydın Baran’dı. Yaşamı boyunca Ankara ile Batman arasında mekik dokuyan eski Milletvekili Baran, 1998 yılında oğulları Erdal, Bilal ve Cihat’ın düğün törenini Batman’da yapmıştı. Eski ‘Zeki Otel’i olarak bilinen Mesa’da görkemli bir düğün töreni gerçekleştiren eski Milletvekili merhum Baran, davetlilerden takı istememişti. Şimdilerde Ankara’da yaşayan Baran kardeşlerin, bir günde yaptıkları düğün töreninden geride kalan kare.

CİRİT, AKADEMİSYENLERİ YALNIZ BIRAKMAZDI

2002 ile 2004 Yılları arasında Batman Vali Yardımcılığını yapan, daha sonra Artvin ve Sinop Valiliği görevini sürdüren eski Valilerinden Kemal Cirit, 2000’li yıllarda Batman’a ‘seminer-panel için gelen profesör, öğretim görevlileri ve akademisyenleri yalnız bırakmazdı. Eski Kültür merkezi konferans salonunda düzenlenen bir etkinlikte konuk profesöre eşlik eden Cirit, objektiflerimize böyle yansımıştı.

KÖYLÜLERLE HALAY ÇEKEN PAŞAYDI

1998-2000 Yılları arasında Batman Jandarma eski Bölge Komutanlığı yapan Tuğgeneral Mecit Korkut, köy okullarındaki etkinliklerde vatandaşlarla birlikte halay çekerdi. 1999 Yılında Soğuksu mezrasındaki eğitim yuvalarına el atan dönemin Bölge Komutanı Mecit Korkut, davul-zurna eşliğinde köylülerle halay çekmişti, öğrencilere de sürpriz armağanlarda bulunmuştu.

HER YERE FİDE DİKEN VALİYDİ

Yıl 1998. Dönemin Batman Valisi Temel Koçaklar idi. Yağışlı havalarda dahi ‘fidan’ törenlerine katılan eski Vali Koçaklar, fideleri toprakla buluştururdu. Batman’ın eski Defterdarlarından Ramazan Türkan, fidan dikim töreninde Vali Koçaklar’ın, ıslanmaması için bir süre şemsiye tutmuştu. Yeşile önem veren eski Vali Koçaklar ile dönemin il yöneticilerinin yağışlı havadaki ‘ağaç dikim’ töreninden hatıra bir kare.

BELEDİYE’DE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ

Yıllar önce Batman Belediyesi’nde toplu-iş sözleşmeleri sonuçlanınca, davul-zurnalı etkinlikler düzenlenirdi. Batman’ın eski Belediye Başkanlarından Ataullah Hamidi’nin, toplu-iş sözleşme görüşmelerinin kısa sürede sonuçlanması Belediye çalışanlarını sevince boğmuştu. Çalışanlar ‘davul-zurna’ eşliğinde halay çekerek kutlamıştı.

MİLLETVEKİLLİĞİ TEŞEKKÜR GEZİSİ

1991-1994 Yılları arasında DYP Batman İl Başkanlığını yapan Batman’ın eski siyasetçilerinden Faris Özdemir, 1995 yılında Milletvekilliğine seçildi. Batman’ın yanı sıra ilçelerindeki seçmenlere teşekkür ziyaretinde bulunan Özdemir, Hasankeyf’in eski köprü girişinde seçmenlerle bir araya gelip objektiflerimize böyle yansımıştı. Özdemir, ilk vekilliği döneminde ilçe sakinleriyle buluştuğu eski Hasankeyf çarşısı şimdilerde baraj havzası altında kaldı.

Editör: TE Bilişim