PETROLCÜLER, YAZIN SİVRİCE KAMPINDAYDI

Yaz mevsiminde 50 dereceye varan sıcaklarda petrol kuyularında ter döken TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün eski petrol mühendisleri, eşleriyle birlikte Elazığ-Sivrice kampının yolunu tutardı. Yıl, 1987. Jeoloji Yüksek Mühendisi Yavuz Tengiz, Mahmut Karadağ, Jeofizikçi Hamdi bey, Petrol Mühendisi Ozan Baygın ve eşleriyle TPAO’nun Sivrice kampı hatırası.

ABD’Lİ PETROLCÜLERLE SEMİNER

Yıl, 1985. Yer, TPAO’nun B pansiyonu. Batman’daki petrol mühendislerine seminer veren ABD’li mühendisler, Batman’daki misafirperverlik karşısında şaşkınlıklarını gizleyememişti. TPAO Bölge Müdürlüğü’nde yaptıkları çalışmalarla birçok kesimin takdirini alan eski mühendisler Yavuz Tengiz, merhum Mehmet Tandoğan ve Jeolog Ali Güner’den geride kalan hatıra fotoğraf.

YAŞ GÜNLERİNDE SINIFLAR RENKLENİRDİ

Site Mahallesi’ndeki eğitim yuvalarında geçmişte öğrencilerin yaş günü etkinlikleri düzenlenirdi. Yıl, 1987. Atatürk İlkokulu’nun Ana sınıfındaki başarılı öğrencilerden Başak Tengiz için sınıf süslenmiş. TPAO’nun eski yöneticilerinden Samim Tatlı’nın eşi Deniz hanım, eski Bölge Müdür Muavini Adnan Gümüştaş’ın eşi Hayriye hanım, Jeoloji Yüksek mühendisi Cengiz Tengiz’in eşi eğitimci Münevver hanım ve Sema hoca, şimdilerde ev hanımı olan Başak’la objektiflere böyle yansımış.

31 YIL ÖNCE TED KOLEJİ

1988 Yılında dönemin Bölge Müdürü merhum Mehmet Yamaç’ın, TPAO bünyesinde açtığı TED Koleji’nin yıl sonu etkinlikleri, kentte günün konusu olurdu. Kurucu Müdür Aydın Gürsoy ile ekibinin düzenlediği etkinliklere, velilerin yanı sıra TPAO yöneticileri de tam kadro katılırdı. İşte 1990 yılında TED Koleji bahçesinde düzenlenen yılsonu etkinliğinde bazı öğrenci velileri ile eğitimcilerin hatırası. TED Koleji, Batman’da açıldığında Güneydoğu’nun ilk kolej unvanını da elinde bulundurmuştu.

PETROL’LE İÇ İÇE YAŞAM

1976 ile 1994 Yılları arasında TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde görev yapan Jeoloji yüksek mühendisi Yavuz Tengiz, iz bırakıp petrol kentine veda etmişti. Hafta sonları bir ayağı petrol sahalarında olan Tengiz, yanından ayırmadığı kızı Başak’la atbaşı önünde Batı Raman hatırası çekmişti. Eski petrolcülerin çocukları da petrolcülüğe yabancı değildi.

Editör: TE Bilişim