1958 YILINDA GARZAN İLKOKULU

Raman Dağı’ndan sonra petrolün ikinci adresi Garzan’dı. TPAO’nun Garzan kampında ünlü petrolcüler görev yaptı. 63 Yıl önce dönemin Garzan kampındaki karakol komutanının çektiği karede yer alanlar; “Abdulhalık Eren, Hasan Korkut, Muzaffer Bilgiç, Öğretmen Hasan Çüçen, Gülşen Güven, Halit Beytüt ve Halime Çakman.” 5 Ekim 1958 tarihinde Garzan kampındaki ilkokulda eğitim gören öğrenciler, erkeklerden fazlaydı.

AKSOY SEVİLEN SİMAYDI

Batman’ın eski Mali Müşavirlerinden muhasebeci Necdet Aksoy, bir süredir yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü. Hafta sonu İstanbul-Çekmeköy mezarlığında toprağa verilen Aksoy, 65 yaşında yaşama veda etti. Batman Lisesi’nin eski mezunlarından Aksoy, kentteki mahalli sanatçılarla birlikte katıldığı konserlere renk katardı. Derya, Demet ve Dilara kızlarıyla 2000’li yılların başlarında İstanbul’a yerleşen Aksoy, son dönemlerde kanserle mücadele ediyordu. Şair olma yolunda ilerleyen Dilara, babasının ölümünden sonra  duygusal yazısından bir kesit; “Daha iyi yazabilmek ve senin beni görmek istediğin o yerde olabilmek için yazmaktan vazgeçmeyeceğim. Seni çok seveceğim, son nefesime dek. Sen bu dünyada görüp, görebileceğim en iyi babasın.”

80’Lİ YILLARDA İLUH DERESİ

Yıl 1987. Batman’ın kangren yarası olan İluh’ta, Çarşı Mahallesi ile çevresindeki mahallelerin trafiğini rahatlatan ‘destek köprü’sü dönemin Belediye Başkanı Ataullah Hamidi tarafından yapılmıştı. Dereye bitişik cadde ve sokakların yol düzenleme çalışmalarını yerinde denetleyen Başkan Yardımcısı Kadir Tatar, Fen İşleri Müdürü Sıtkı Erbatur ve Fen İşleri’nde Mühendis Salih Yıldız, objektiflerimize böyle yansımıştı. 34 Yıl önce İluh deresi ve çevresindeki manzara böyleydi.

İKİ ESKİ SPORCUNUN MEYDAN HATIRASI

Yıl, 1967. Batman’da Ulusal Bayram törenine katılanlar arasında Batman Petrolspor’un iki eski futbolcusu da dikkat çekiyor. 60’lı Yılların ortalarında Petrolspor’da forma giyen ve antrenörlük yapan merhum Muzaffer Koyuncu ile TÜPRAŞ Batman Rafinerisi emeklisi ve Petrolspor eski futbolcularından Şeref Özpirinççi’nin, 54 yıl önce Cumhuriyet meydanında çektikleri bayram hatırası.

ESKİ KAPALISPOR’DA SÜNNET ŞÖLENİ

Şimdilerde ‘Millet Bahçesi’ne dönüşen Batman’ın eski Kapalı spor salonda sünnet şölenleri kentte yankı uyandırırdı. Batman Belediyesi, bahar mevsiminde dar gelirli ailelerin çocuklarını sünnet ettirmeyi geleneksel hale getirmişti. Salona sığmayan ailelerin sünnet yaşındaki çocuklarına Belediye, çeşitli armağanlarda bulunurdu. İşte 1988 Yılında dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Tatar ve eski santral memuru Şahabettin Uruk, sünnet şöleninde objektiflerimize böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim