1987 Yılında Batman Kaymakamlığı yapan OHAL eski Bölge Valisi merhum Aydın Arslan, Batman’dan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne atanınca dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Tatar, plaketle ödüllendirmişti. Bir zamanlar Belediye bünyesinde güçlü bir ekip oluşturan ve 1990 Yılında da Batman’ın ilk Bayındırlık ve İskan Müdürlüğünü yapan Tatar, iş insanlarından destek istemişti. TPAO ve Batman Lisesi’nden bir kesit kareyi daha okurlarımızla buluşturuyoruz…

PARK RESTORAN’TA VEDA GECESİ
1987 ila 1988 Yılları arasında Batman Kaymakamlığı görevini başarıyla yürüttüğü döneminde petrol kentinden Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne atanan aslen Elazığ-Maden’li merhum Aydın Arslan’a, şimdilerde markete dönüştürülen TPAO Park Restorant’ta ‘veda gecesi’ düzenlenmişti. Dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Tatar, hizmetlerinden ötürü Aydın Arslan’a plaket verirken, eski sanatçılardan İsa Bürü ve Bahri Tunç da geceye renk katmıştı. Batman Barosu eski Başkanlarından avukat Sabih Ataç da veda gecesine katılırken, Kaymakam Arslan Batman’daki görevinden sonra Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Şırnak ve Karaman Valiliklerinin ardından atandığı OHAL Valiliği görevinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda etmişti.

BELEDİYESPOR’A DESTEK İSTEMİŞTİ
Batman eski Belediye Başkanı ve Milletvekili Ataullah Hamidi’nin yerel yönetim döneminde, Belediyespor’un kurulmasında eski Başkan Yardımcılarından Kadir Tatar’ın katkısı olmuştu. Batman’ın son Kaymakamı merhum Ali Ülger, son İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Başgör’ün de katıldığı ‘Belediyespor’a destek’ toplantısında, Başkan Yardımcısı Kadir Tatar iş insanlarından destek istemişti. İş adamı Beşir Altunç’un da aralarında bulunduğu iş insanlara hitap eden Tatar ve dönemin ilçe yöneticileri objektiflerimize böyle yansımıştı.

BAĞLAMA USTALARI YETİŞTİREN LİSE
Bir zamanlar ‘Eğitim Fakültesi’ gibi sayısız eğitimci yetiştiren Batman Lisesi’nde bağlama ustaları da yetişmişti. Batman Lisesi mezunlarından Elazığlı Raif ve Batman eski Muhasebeciler Odası Başkanı Necdet Aksoy, kentte iyi bağlama ustalarıydı. Batman Lisesi’nin eski öğrencileri, mezun oldukları okulda ellerindeki sazlarla böyle poz vermişti. Aksoy İstanbul’a, Raif Usta ise memleketi Elazığ’a yerleşti.

AKYÜREK’TE BİR DÜĞÜN GECESİ
Sırtını Site Mahallesi’ne dayayan ve adını TPAO’nun ilk Personel Müdürü Muhittin Akyürek’in soyadından alan Akyürek Mahallesi’nde 70’li yılların başında düğünler renkli olurdu. Üç gün üç gece süren düğünlere Site ve Akyürek semtlerinde oturan gençler ilgi gösterirdi. Cengiz Topel İlkokulu’nun eski öğretmenlerinden merhum Neşet Aksoy’un düğün törenine katılan Akyürekli eski gençlerden Necdet Aksoy, Cemal Seven ve Candar Toprak’ın da aralarında bulunduğu gençler, şıklıklarıyla dikkat çekiyor.

BANDO TAKIMLARI RENK KATARDI
Batman’ın ilk liseleri olan Endüstri Meslek ile Batman Lisesi bando takımları, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramları başta olmak üzere resmi bayramlara renk katardı. 1972 Yılında 19 Mayıs Bayramı’nın yapıldığı TPAO Stadında bir birinden kopmayan dönemin liseli öğrencilerinden Özhan Kayhan, Azat Yasak ve Zeki Altun, objektiflere böyle yansımıştı.

70’LERDE BATMAN LİSESİ FUTBOL TAKIMI
Tarih, 05.04.1970. Batman Lisesi futbol takımı, Ergani Lisesi ile yaptığı ‘liseler arası’ turnuvada final oynamıştı. 50 Yıl öncesinde futbol takımında forma giyen Batmanlı gençler; “Haluk, Halim, Talat, Ferhat, Şehmus, Alaettin, Turan, Kahraman, Süleyman, İhsan ve Şerif.”

Editör: TE Bilişim