TPAO’DA BİR DÖNEMLER

Yıl, 1987. Yer TPAO 1 Nolu Misafirhane. TPAO eski Muhasebe Müdürü Mehmet Yıldız,  eski Sosyal İşler Şefi Çetin Yıldırım, Batman Petrolspor eski futbolcularından Aydın Aydın ve Ebedin Satıcı, bir hafta sonunda yemekte buluşuyorlar. Muhasebe ile Sosyal İşler Şefliği’nde geçen yorucu günleri hafta sonlarında bir araya gelerek atlatıyorlardı. TPAO’nun eski idarecilerinden Yıldız, Yıldırım ve Petrolsporlu futbolculardan Satıcı yaşama veda etti.

BATMAN-ŞANLIURFA DOSTLUĞU

Yıl 1970. Yer, TPAO Stadı. O dönemler Diyarbakır ve Siirt’teki gözde futbolcuları kadrosuna katan Batman Petrolspor, 2’nci ve 3’ncü ligde oynayan Şanlıurfa, eski Diyarbakırspor ve Mardinspor’e kafa tutardı. 1960’lı Yıllarda futbola tutkunun fazla olduğu Batman’da, TPAO Stadının dört bir yanı dolardı. Merhum Muzaffer Koyuncu Batman Petrolspor’un kaptanı idi. Konuk Şanlıurfa’nın kaptanı ise Batman’dan Şanlıurfa’ya transfer olan merhum Salih Eren’di. TPAO’nun eski sosyal işler şefi Yalçın Çetinel’in orta hakemliğini yaptığı Batman Petrol, Şanlıurfa maçı 2-2’lik skorla bitmişti. İşte Petrol’ün kadrosunda forma giyen dönemin futbolcuları; “Hakem Yalçın Çetiner, yan hakemler, Nazım Bingöl, Mehmet Aktürk. (Beyazlı formayı giyen futbolcular) Adanalı Ömer, İsmail Bağdu, Haris Geyik, İsmail Baysal, merhum Nihat Tan, merhum Rasim Baysal, kaptan merhum Muzaffer Koyuncu, (Oturanlar); Şanlıurfa kaptanı merhum Salih Eren, kaleci Muzaffer İnağ, Süleyman Güç, Petrolofisi eski çalışanı Ümit, Abit Geyik ve merhum Abidin İnsel.”

TPAO TESİSLERİ DOLUP TAŞARDI

50 Yıl önce TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün 1 Nolu havuzunun bulunduğu alan ile bitişiğindeki 1 nolu misafirhanenin bahçesi, akşamları Site Mahallesi’nde oturan ailelerin akınına uğrardı. Yaz mevsiminde 50 dereceyi aşkın sıcaklarda akşam serinliğiyle birlikte kendilerini havuz ve misafirhane bahçesine atan Petrolcülerin sohbeti gece yarılarına kadar devam ederdi. İşte 1970 Yılının yaz mevsiminde dönemin TPAO Muhasebe Müdürü Latif Kayıran ve Sosyal İşler eski Şefi Yalçın Çetinel ve bazı yöneticiler aileleriyle birlikte çektirdikleri siyah-beyaz kare.

TPAO’DA 49 YILLIK BÜFE

Tarih, 10 Mart 1973. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün büfesinde eski Sosyal İşler Şefi Yalçın Çetinel ve TPAO’nun eski Personel Müdürü Tekirdağlı Şevki Sarılgan, büfede objektiflere böyle yansımış. O dönemlerde de büfede ‘satış peşindir’ uyarısının yapıldığı döviz dikkat çekiyor. Yaşları ilerleyen TPAO’nun iki mensubundan biri Çetinel Lüleburgaz’da yaşıyor. Şevki Sarılgan ise uzun bir süre önce yaşama veda etti.

Editör: TE Bilişim