RAMAN’DA PETROLCÜLER YETİŞTİ

Türkiye’nin ilk petrol dağı olan ‘Raman’da görev yapan petrolcüler, zor koşullarda çalıştı. Bir zamanlar Raman kampında baş sondörler arasında Naif Bozkurt, Sabri Bilgiç ve Suphi kahraman vardı. İşte 1957 Yılında Raman kampında emektar petrolcülerden siyah-beyaz kare.

GARZAN KAMPI GÜVEN’DEN SORULURDU

Batman-Siirt il sınırındaki Garzan petrol sahası da Raman gibi yıllardır ‘kara altın’ın çıkarıldığı önemli bir saha. Yıl 1960. Garzan kampından sorumlu Baş sondör Hasan Güven, dönemin petrol emekçileriyle objektiflere böyle yansımıştı. Raman’dan sonra Garzan kampı da TPAO’nun önemli petrol sahalarındandı.

SİTE’NİN GÜZEL YILLARI

Yıl, 1978. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü tesislerinin olduğu Site Mahallesi’nde yetişen gençlik, arasındaki diyalog tek kelimeyle mükemmeldi. Site lojmanları önünde araçla turlayan iş insanı Bedran Ekmen, aracın önünde poz vermiş. Direksiyonda Edip Çiçek var. Nezir Yılmaz ise bir süre önce hakkın rahmetine kavuştu. Site gençliğindeki üç samimi arkadaştan geride kalan hatıra kare.

70’LERİN PETROLSPOR’U

1976-77 Futbol sezonunda eski Türkiye kupasında Kocaelispor’la oynayan Kırmızı-Beyazlılar, Siirt, Kars Kale, Altınordu gibi takımları devirip yarı finale kadar ulaşmıştı. İşte Batman’a ‘Altın Mikrofon’u getiren merhum İlhan Telli’nin idarecilik yaptığı Petrolspor’un 1970’li yıllardaki kadrosu; “Merhum İlhan Telli, Yalçın Çetinel, Halit Beytüt, merhum Haris Geyik, merhum Nihat Tan, İsmail Baysal, merhum Rasim Baysal, merhum Muzaffer Koyuncu. (Oturanlar) Abit, İsmail Bağdu, Fahri, Şeref Özpirinççi, merhum Necmettin ve merhum Abidin İnsel.”

Editör: TE Bilişim